Glam izlog

23 looka za one svečanosti na koje ne znate što odjenuti

30. srpanj 2022.

Fotografije: IMAXtree

Vjerujemo da takvih situacija imate, 2022. godina je godina vjenčanja - i ostalih prilika koje zahtijevaju glamurozni dress code.

Sva sreća pa su modni brendovi spremno dočekali novu sezonu koja je ispunjena putovanjima, glamuroznim večerama i svečanostima. Ovo je i godina vjenčanja, onih koja su se protekle dvije godine odgađala zbog pandemije, a i svih novih ljubavnih priča koje su u pandemiji nastale. U svakom slučaju, potrebna je obnova elegantnog dijela garderobe. Dok neke komade koje već posjedujete možete reciklirati,  u slučaju da nemate tu opciju, odlične komade možete nabaviti u novim kolekcijama luksuznih i high street trgovina. Zavirili smo u ponudu domaćih dizajnera kod kojih se skrivaju odlična modna rješenja - večernje party haljine, modeli idealni za sezonu vjenčanja te haljine i odijela koja će se nositi u različitim prilikama. 

U potrazi za trendi lookom, ne tražite dalje od haljina koje su ukrašene izrezima. Crna varijanta najbolji je spoj elegancije i seksepila i nosit će se, sigurno, u više prilika. Primjećujemo i povratak plisea kao udobnog, laganog i uvijek elegantnog materijala koji pristaje svakom stilu, a detalj sezone svakako je perje - u svim bojama i u različitim varijantama. 

image

Fotografije: IMAXtree

image

Stella McCartney Pre-Fall kolekcija

image

Kolekcija Johanna Ortiz

Drapirani modeli haljina ili topova laskaju figuri, pa obratite pažnju na ove krojeve koji uz praktičnost dolaze uz efekt suvremene i minimalističke estetike s predznakom profinjenosti, poput pastelne Self-Portrait haljine midi dužine. Osim haljina koje se nameću kao klasični izbor, sugeriramo odijela za power look - ona u bojama poput zelene, ili pak crna ako ciljate na bezvremenski elegantni look. Među favoritima nam je nježno plava haljina brenda Kika Vargas, koja oduševljava fluidnim krojem i volanima koji slobodno plešu oko figure, kao i Taller Mano haljina s resama u kojoj jednostavno morate provesti večer na plesnom podiju. Izdvajamo favorite!

image

Plisirana haljina Zara (299,90 kn)/ haljina cvjetnog uzorka Zara (399,90 kn)/ plisirana haljina Zara (399,90 kn)/ haljina s resama Taller Marmo; Matchesfashion (863 eura)/ haljina od žakarda Zara (279,90 kn)

image

Mini haljina na preklop Ivan Alduk (2200 kn)/ haljina cvjetnog uzorka Xenia Design (2650 kn)/ haljina modalna haljina A‘Marie (1300 kn)

image

Haljina otvorenih leđa H&M (59,99 eura)/ drapirana haljina Johanna Ortiz; Matchesfashion (1011 eura)/ haljina s volanima Kika Vargas; Matchesfashion (605 eura)/ haljina Balenciaga; Matchesfashion (1350 eura)

image

Plisirana haljina Nebo (3200 kn)/ top s perjem i elegantne hlače Massimo Dutti (849 + 949 kn)/ drapirana haljina Self-Portrait; Matchesfashion (1450 eura)/ kombinezon na vezanje Massimo Dutti (1999 kn)

image

Slip haljina Mango (449,90 kn)/ haljina sa zlatnim nitima Mango (549,90 kn)/ odijelo Lei Lou by Alex (3999 + 1499 kn)/ odijelo Mona (1369 + 879 kn)