gg izbor

5 brendova nakita koje ćete poželjeti uvrstiti u kolekciju

23. listopad 2022.

Fotografije: Promo

Ova imena nalaze se na našem popisu želja, a u slučaju da ih još uvijek niste otkrili, svakako bacite pogled na našu selekciju.

Ako ste obožavateljica dobrog nakita, vjerojatno ste u stalnoj potrazi za novim brendovima i pomaknutim komadima koje možete uvrstiti u svoju kolekciju. Ono što otežava potragu zapravo nije manjak brendova s nakitom, već napučenost istima, a uz toliki izbor, može biti izazovno prepoznati komade u koje se isplati uložiti te razaznati je li riječ o ulaganju u nakit koji ćete zaista nositi ili je pak riječ o impulzivnoj kupnji. Izdvojili smo zato nekoliko imena za koja trebate znati, ako ih već niste upoznali. Svaki od njih donosi novosezonske komade nakita koji ne robuju trendovima i koje ćete, vjerujemo, voljeti nositi iz godine u godinu. Dakle, ako se bez nakita na sebi osjećate "golo", razmislite o ovim prijedlozima brendova i njihovoj raznolikoj ponudi. 

Hultquist Copenhagen 

Ovaj danski brend osnovan je 1980. godine, a 2018. ga preuzimaju mlađe generacije - Ida i Martin Hultquist. Brend se tako istaknuo s ponudom mladenačkog nakita inspiriranog prirodom, umjetnosti i arhitekturom, a svaki komad ručno je izrađen od biranih materijala. Ako volite skandinavski senzibilitet, ne propustite svratiti na njihov web shop - dok ga kod nas možete pronaći u ponudi Garderoba Concept Storea. 

image

Roxanne Assoulin 

Razigrano i pomalo dječje, ovi komadi nakita pamtljivi su zbog šarenih kombinacija boja. U brendu vjeruju da je svaki novi dan posebna prilika koju treba proslaviti sa stilom, odnosno, s dobrim komadima nakita koji na prvi pogled djeluju kao mood booster

Seb Brown

Osnovan 2009. godine, ovaj brend nudi upečatljivi uniseks nakit koji je rađen za svakodnevne prilike. Svi komadi ručno su rađeni u Melbourneu od recikliranog zlata i srebra, uz korištenje kvalitetnog dragog kamenja i dijamanata koji dolaze preko provjerenih dobavljača. 

image

Dostupno na Seb Brown

Cult of Youth

Dizajnerica koja pretežno radi sa srebrom, Kelly Seymour, pokrenula je brend 2011. godine. U ponudi se nalaze minimalistički komadi nakita, često organskih oblika i nedovršenih tekstura, a poznat je i po komadima s motivima lubanja, životinja, kao i po ponudi medaljona starinskog izgleda.

image

Dostupno na Cult of Youth 

Cornelia Webb

Još jedan skandinavski brend koji se nalazi u ponudi Garderobe. Dizajnerica Cornelia Webb fascinirana je anatomijom i tijelima, balansira između umjetnosti skulpturiranja, senzibiliteta suvremene mode te skandinavske jednostavnosti. Filozofija brenda utemeljena je na ekološkoj osviještenosti kroz korištenje održivih i recikliranih materijala, na bezvremenskom dizajnu i posvećenosti majstorskoj izradi svakog komada.

image

Dostupno na Cornelia Webb