Air Jordan 1 Dior

Sa samo 8500 komada Air Jordan x Dior postat će nova žudnja kolekcionara

26. lipanj 2020.
Fotografije: Promo
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Dugoočekivana suradnja napokon je ugledala svjetlo dana, no luksuzne tenisice mogu si priuštiti samo odabrani.

Francuska modna kuća i sportski brend napokon su izbacili luksuzni komad koji će za većinu ostati samo predmet žudnje. Dior i Air Jordan napravili su pravi hype oko svoje suradnje, pa ih obožavatelji luksuznog streetweara očekuju još od kraja 2019. godine. Prvotno predstavljene u Diorovoj pre-fall kolekciji za 2020. godinu, a zatim i na Instagram profilu repera Travisa Scotta, suradnja dolazi ususret 35. rođendana brenda Air Jordan, kojeg su odlučili proslaviti u velikom stilu.

Od prve najave, bespućem društvenih mreža kružile su neslužbene fotografije, a od jučer tenisice su napokon puštene u prodaju. Ipak, neće ih se svatko moći domoći - kreirano je 8500 komada visokog modela - što simbolizira godinu kada su Jordanice prvi puta puštene u prodaju 1985., i tek 4700 modela niskih tenisica. Limited edition Air Jordan 1 Dior bile su dostupne na web stranici, a određeni kupci mogli su naručiti samo jedan model koji će pokupiti u odabranim Dior pop-up trgovinama tijekom srpnja. Nakon toga, bit će ekskluzivno dostupne samo u određenim Dior pop-up i pop-in trgovinama po cijeni od oko 2000 eura. 

Jordanice nastale u suradnji s luksuznom francuskom kućom dolaze u kombinaciji sive boje s prepoznatljivom Dior tkaninom i najluksuznije su do sada Air Jordan tenisice. "Naša suradnja s Diorom nudi novu perspektivu košarkaškog stila koja spaja high-end streetwear i luksuznu modu. Iz bogatog nasljeđa oba brenda crpili smo inspiraciju i tako im odali počast", komentirali su iz Air Jordana. 

image
Fotografije: dior.com