Barbie trend

Ako tražite cool modni dodatak za proljeće koji se nosi svakog dana, isprobajte ove cipele

07. travanj 2023.
tekst Lea Ladišić
fotografije

Jedna cipela na petu (ili bez nje) u jarkoj ili pastelnoj ružičastoj nijansi je sve što nam treba kako bismo svakom outfitu podarili sasvim novo lice.

Puno tekstova ispisalo se o Barbiecore estetici -  modnom, beauty, home decore trendu koji se uvukao u sve kategorije. Pritom, najviše je utjecao na modu pa je kroz 2022. godinu svaka nijansa ružičaste bile glavni protagonist uzbudljivih modnih priča. Iako je euforija oko pink outfita pomalo splasnula, ružičasta je i dalje aktualna - možda se više ne predlaže kao opcija za total look, no ovoga proljeća izgledat će sjajno ako je u modne kombinacije ukomponirate tek kroz modne dodatke, točnije - cipele.

Barbie cipele su nešto što će styling osvježiti, podignuti i napuniti optimističnom energijom, neovisno o tome o kakvoj se kombinaciji radi. One na visoku petu - salonke ili sandale dobre se slažu uz crne kombinacije, uz traper, i naravno, u slučaju da se ružičasta nosi od glave do pete  -tada je najčešće riječ o romantičnim i nježnim lookovima, no ako ste skloni utility i buntovnom ili oversized modnom stilu, ružičasta cipela će biti zanimljiva stilska protuteža s kojom se možete poigrati. 

image


 

image


 

Jedna od najpoznatijih influencerica i buyerica platforme Mytheresa, Tiffany Hsu, nosila je kombinaciju pastelno ružičastog balonera, najlonke te jarko ružičaste cipele - za upečatljivu međusezonsku kombinaciju, a drugom prilikom spojila je oversized puffer jaknu crvene boje s jarkim Barbie cipelama. A u novim kolekcijama modnih brendova - Missoni, Etro, Acne Studios, Aldo, uvrstili su Barbie cipele u svoje kolekcije i nagovijestili ostanak ovog trenda na sceni. 

image

Barbiecore u novoj Aldo kolekciji modnih dodataka

image


 

Kao i uvijek, modni dodatak je elegantno rješenje kojim se možemo prikloniti aktualnom modnom trendu, bez toga da izađemo iz svoje zone komfora, stila ili pak pretjeramo s njim. Moramo priznati da jedne ružičaste cipele lako možemo zamisliti kao dio proljetnih i ljetnih lookova - ležernih, elegantnih i eklektičnih - ovo je naš top 10 izbor. 

image

Cipele s otvorenom petom Aldo/ sandale s cvijetom Mango (119,99 eura)/ cipele sa štrasom i kitten petom Zara (45,95 eura)/ cipele s detaljem PVC-a Mango (29,99 eura)/ cipele s niskom petom Tamaris; Zalando (59,95 eura)/ sandale s perjem Zara (69,95 eura)/ mokasinke otvorene pete Zara (35,95 eura)/ ravne cipele u špic Marco Zozzi; Zalando (49,77 eura)/ Mary Jane cipele Bershka (25,99 eura)/ stilleto cipele Stradivarius (25,99 eura)