LOOKBOOK

Alexander McQueen i kolekcija ‘u oblacima‘

13. listopad 2021.
Fotografije: IMAXtree
Gloria Glam

Kreativna direktorica brenda Alexander McQueen odlučila je prvu live reviju održati u Londonu, na vrhu zgrade kako bi novu kolekciju za proljeće predstavila ispod "dramatičnog londonskog neba", koje je i bilo inspiracija za nove komade.

Sarah Burton vratila je brend u grad u kojem je i nastao - London. Prvu live reviju nakon 18 mjeseci kreativna direktorica odlučila je održati na vrhu zgrade u samom središtu grada za koji je izjavila kako se ponovno zaljubila u njega.

"Od vode i blata preusmjerili smo se na nebo i njegovu vječnu mijenu i veličinu koju predstavlja", izjavila je Sarah Burton i otkrila da su motivi za printove na odjeći fotografirani iz njihovog studija iz kojeg imaju veličanstven pogled na grad. Od čistog plavetnila pa sve do turbulentnih oblaka koji se izmjenjuju kao motivi, Burton je McQueen ženu zamislila kao lovkinju na oluje, onu koja voli misterioznost i uzbuđenje, što je sve i dio prirode. 

Kolekcija je fuzija elegancije i punka u kojoj su spojeni glam komadi s onim bajkerskima, kao što su haljine od tila i chunky čizme te lanci kao detalji. Reviju je zatvorila Naomi Campbell u looku koji je tipičan primjer gotičkog glamura po kojem je dizajner Alexander McQueen bio poznat.