U fokusu

Anna October je modno ime koje trebate upoznati

08. listopad 2022.

Fotografije: IMAXtree

Ukrajinska dizajnerica ističe se po delikatnom donjem rublju i odjeći koja naglasak stavlja na senzualnost, ženstvenost i snagu. Sve komade iz posljednje kolekcije možemo zamisliti u svom ormaru!

Između velikih imena modne scene u Parizu, koja su opkazala nove kolekcije za proljetnu sezonu, zapazili smo relativno nepoznato ime na koje valja obratiti pažnju. U sklopu Tjedna mode u Parizu kolekciju je prezentirala i Anna October, ukrajinska dizajnerica za koju je ovo prvo pojavljivanje na pariškom modnom kalendaru. S početkom rata u Ukrajini, Anna je bila primorana zatvoriti showroom u Kijevu i preseliti posao u Pariz.

Trenutno je aktivna i kroz organizaciju Better.Community koja podržava i pomaže ukrajinskim dizajnerima i kreativcima. Ponovno je pokrenula web stranicu svog brenda, a sada je i predstavila proljetnu kolekciju koja obiluje ženstvenim krojevima, slip haljinama od svile, nježnim bojama i komadima od delikatne čipke. 

Kroz dizajn želi komunicirati osjećaj slobode i nježnosti, posvećena je osnaživanju ženskog tijela, a naglasak je stavljen i na tailoring, rekla je u jednom razgovoru. naglasak je stavljen i na održivost, pa se kolekcije rade od deadstock materijala, dok je velik dio odjeće ručno rađen kroz tradicionalne tehnike prilagođene suvremenoj odjeći. U proljetnoj kolekciji zapazili smo top od čipke, a istom tehnikom rađena je i duga haljina, dok je posebno zanimljiv i drapirani top stiliziran uz pencil suknju s dubokim prorezom i crnim rukavicama.