Praktične & cool

Avijatičarske jakne su najbolji izbor ove zime

07. siječanj 2023.

Fotografije: IMAXtree

Pronašli smo 10 luksuznih i high street modela pilotskih jakni koje se uklapaju u naš modni raspored.

Netipično i iznadprosječno toplo zimsko vrijeme ove godine ne traži od nas da posežemo za toplim bundama i toplim kaputima. Iako bismo se rado ogrnuli u neke od omiljenih zimskih klasika, bolje nam odgovaraju toplije jakne, pa čak i baloneri, komadi kojima prva funkcija nije zaštita od ekstremno hladnog vremena. Kao alternativa uskaču - avijatičarske jakne - dovoljno tople, dovoljno stylish i cool. Avijatičarske jakne najbolje su u onim periodima godine kada se događa promjena godišnjih doba, što zapravo čini mali dio godine. No ovih mjeseci, idealna su podloga za svakodnevne kombinacije i lako se nose uz svaki komad iz ormara: traperice, slip haljine, kožne suknje...

image

Iz Miu Miu kolekcije 

Iznutra najčešće imaju krzno, izvana su rađene od brušene kože, a iz sezone u sezonu stilske opcije sve su veće. Osim klasične crne ili smeđe nijanse te kože, avijatičarske jakne dostupne su u drugim kombinacijama boja, kao i drugim materijalima poput najlona ili vinila što im daje suvremeni zaokret. 

image

Jakna od umjetne kože Mother; Nordstrom (429 eura)/ jakna od krzna Isabel Marant Etoile; Mytheresa (1890 eura)/ kombinirana jakna Shoreditch Ski Club; Net-a-Porter (1926 eura)/ jakna od umjetne kože H&M (29,99 eura)

Njihova povijest seže u 1917. godinu kada su dizajnirane kao funkcionalni komad za pilote, a u međuvremenu dizajneri su pronašli način kako njihova vojnička obilježja pretvoriti u popularni fashion statement. Slično kao i bomber jakne, proslavile su se i kroz filmove poput "Top Guna" u osamdesetim godinama te tako upisale na listu bezvremenskih modnih komada koji ne pripadaju u kategoriju sezonskog trenda. 

U ponudi dizajnerskih brendova cijene se penju i na više tisuća eura, osobito ako je riječ o pravoj koži ili luksuznim alternativama krznu. U high street ponudi nalaze se nešto povoljniji modeli koji ne zaostaju po pitanju izgleda. Jedan od naših favorita -  Shoreditch Ski Club model koji kombinira nekoliko boja i tekstura. Ostale prijedloge donosimo u nastavku!

image

Jakna od umjetne kože Reserved (49,99 eura)/ jakna od umjetne kože Reserved (59,99 eura)/ jakna od umjetne kože Mango (99,99 eura)

image

Jakna s krznenim ovratnikom Khaite; Matchesfashion (4120 eura)/ jakna s džepovima Raey; Matchesfashion (1764 eura)/ kožna jakna Chloe; Matchesfashion (5950 eura)