Natikače na petu

Balenciaga se još jednom udružila s Crocsom

09. lipanj 2021.
Fotografija: Instagram

Očekivano, pretjerano, cool? Balenciaga i Crocs popularne natikače predlažu u drugačijem, rizičnom izdanju.

Nedavno smo pisali o fenomenu Crocs natikača i 2021. kao godini kojom će dominirati. Nazovite nas prorocima, jer nova ugly verzija Crocsica viđena je u predstavljenoj kolekciji luksuzne kuće Balenciaga. 

Doduše, nije prvi put da se Balenciaga udružila s brendom Crocs jer se ova suradnja realizirala još 2017. godine. U novoj kolekciji pak, otišli su korak dalje i predstavili Crocs na potpeticu, što, poznavajući estetiku Demne Gvasalije zapravo nimalo ne iznenađuje. Uz Crocs na visoku petu, na pisti Balenciage nosile su se i gumene čizme koje također nose siluetu popularnih natikača. Moramo priznati da nam ovo nije najomiljeniji komad iz kolekcije koja je sadržavala i Gucci elemente, odnosno "hakirala" je Gucci torbu uz natpis "This is not a Gucci bag". 

Što se tiče Crocs natikača, u sklopu Spring 2022. sezone dolaze u zelenoj, sivoj i crnoj boji, a više informacija o suradnji nije otkriveno. S obzirom na to da su prethodni komadi dolazili po cijeni od 850 dolara, možemo očekivati sličnu cijenu novih modela. 

image
Balenciaga kolekcija za proljeće 2022. godine u prodaju dolazi na jesen
Foto: Profimedia