Muccia Prada Style

Balletcore u punom sjaju uz neodoljive Miu Miu balerinke

08. kolovoz 2022.

Fotografije: imaxtree

Odlučite se za klasične bijele, pastelne ružičaste ili dramatične crvene, na one s visokom petom ili slatke i ravne: izbor je uzbudljiv koliko i težak, jer je svaki model neodoljiv na svoj način.

Još otkako smo na reviji za jesen/zimu u Parizu ove godine vidjeli Miu Miu balerinke maštamo kako ćemo ih i s čime kombinirati. I u tome nismo sami: modni entuzijasti diljem svijeta prepoznali su njihov potencijal te im dopustili da zasjaju u punoj snazi u sklopu najrazličitijih mogućih outfita. Bilo da se odlučite na total Miu Miu look koji će biti nadahnut teniskim haljinicama i stylish ljupkom sportskom odjećom najavljenoj u sklopu iste revije, na lagano i elegantno ljetno odijelo ili lepršavu romantičnu haljinicu, balerinke će poslužiti kao finish za kojim će se svi zadivljeno okretati. Miu Miu poslastica dolazi u dva modela - kao decente, suptilne, ravne balerinke, ali i kao spoj balerinki i salonki, s visokom potpeticom.

image

Fotografije: imaxtree

Kolekcijom u sklopu koje je predstavljen ovaj model dominirale su mini suknje koje su također pokorile svijet. Miu Miu hrabro je na scenu vratio nizak struk, kombinirajući ga s pletenim komadima i visokim sportskim čarapama. No balerinke su te koje su izazvale pravu pomutnju - dokazale su da balletcore još neko vrijeme ne ide nikamo, a iako su savršene za vruće dane kolovoza, tetošile bi i jesenske kombinacije: vidimo ih kako savršeno pristaju uz lagani kratki bež kaput, čarape do koljena, pleteni oversize pulover... 

I dok su niske dostupne u pet svjetlucavih boja - crnoj, bijeloj, crvenoj, ružičastoj i smeđoj, Miu Miu baletne salonke dolaze u dvije: u nevjerojatno elegantnoj crnoj i ljupkoj, pastelnoj, baby ružičastoj. I oba su modela definitivno na vrhu naše wish liste. Ne sumnjamo da će se uspjeh ovog trenda odraziti i na high-street dućane te da će vrlo brzo čitav grad biti preplavljen balerinkama. Na velikim shopping platformama cipelice su već gotovo pa rasprodane u svim veličinama, a cijena im na službenim stranicama iznosi 930 eura za niske i 980 za visoke modele.