H&M Studio AW21

Beskompromisna kolekcija za odvažnu jesen i zimu

03. rujan 2021.
Fotografije: John Pavlish
Gloria Glam

U četvrtak je u Art Parku, jedinstvenoj otvorenoj street art galeriji, predstavljena nova H&M Studio kolekcija za jesen/zimu 2021. naziva "Queendom" u društvu predstavnika medija, stilista i brojnih influencera.

Umjetničke instalacije unutar Art parka poslužile su kao idealna kulisa druženju na otvorenom dok je glazbeni nastup umjetnice Ide Prester idealno spojio glazbu i modu te zabavio uzvanike. Za odličnu plesnu atmosferu bila je zadužena DJ Rea.

"Upravo je veselje, razigranost,  ali i hrabrost i odvažnost  otvorenog i beskompromisnog iskazivanja svojih stavova sve ono zbog čega mislim da je moda važna, a ova kolekcija savršeno utjelovljuje ta dva, na prvi pogled nespojiva pristupa. Oduševljena sam kolekcijom", rekla je Ida.

image
Kolekcija za odvažne nove generacije
image
Novo izdanje odijela
image
Kolekcija za jesen zimu 2021

Posebno za ovaj događaj umjetnik Boris Bare kreirao je umjetničko djelo istoimenog naziva "Queendom" koji se idealno uklopio u ambijent zelenila parka.

Dizajnirana za kraljice nove generacije, a inspirirana modnim pionirkama, odvažnim, neustrašivim ženama koje se ne boje izraziti stav, H&M Studio kolekcija, jesen/zima 2021 kombinira voluminozne oversized krojeve s kombinezonima, second skin pletivom i tajicama te glamurozne kristalima optočene modne dodatke s uličnim loungeweareom. 

Intenzivna paleta boja, počevši s kraljevski plavom, preko moćne ljubičaste i žestoke narančaste i zelene, obilježava kolekciju prepunu referenci na kraljevski stil, izrađenu od materijala iz održivih izvora, kao što su reciklirani poliester, organski pamuk i reciklirani poliamid.

image
Zanimljiviji printevi i boje
image
Kolekcija je dostupna samo online
image
Čizme su djelomično izrađene od biljne alternative životinjskoj koži

"Puffer" jakne,  mini plesna "puff" haljina i niz hlača širokih nogavica sa zanimljivim otvorima na koljenima ključni su komadi. Svakako valja istaknuti i suvremenu varijaciju trodijelnog prugastog odijela: uska jakna i prsluk u kombinaciji s hlačama vrećastog kroja. Mrežasti topovi posuti umjetnim dragim kamenjem, kao i poput druge kože uski kombinezoni i tajice, hrabro mijenjaju i naglašavaju siluetu. Modni dodaci miješajući glamur i borbenost  drže se načela maksimalizma – "više je više" pa nas očekuju  gumene ogrlice prstenastog oblika i "choker" koji podsjeća na vodopad u kombinaciji sa željeznim kopčama, koje sadržavaju reciklirani cink i mjed. Stiletto čizme visokih potpetica s krupnim potplatom i teške gumene čizme, djelomično su izrađene od VEGEE, biljne alternative životinjskoj koži, od kože grožđa odbačene u procesu proizvodnje vina,  što donosi posebnu draž večernjim kombinacijama.

image
Plesna haljina puff kroja i choker
image
Predimenzionirane sunčane naočale
image
Kristalni statement nakit

H&M Studio kolekcija, jesen/zima 2021 od 9. rujna dostupna je samo online na hm.com.