ELFS kolekcija

Blagdanska modna priča smještena u čarobnom svijetu Orašara

20. studeni 2020.
Fotografije: Danijel Galić
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Modeli poput oživjelih lutki, prvaci baleta HNK i dašak modnog glamura, dio su božićne modne priče koju su priredili dizajneri hrvatskog brenda ELFS.

Jedno od najljepših djela klasične umjetnosti, baletna bajka Orašar, neizostavan je dio svake adventske čarolije, u svim dijelovima zemaljske kugle. Priča koja nas vodi u čarobni svijet božićne raskoši ima sretan završetak, nešto što nam je u ovoj godini svima potrebno. Zato dizajnerski dvojac ELFS novu kolekciju predstavlja editorijalom nadahnutim Orašarom, nastalim u suradnji s HNK u Zagrebu. Ženska kolekcija za jesen i zimu 2020. okupila je modele koji su poput oživjelih lutki, prvake baleta HNK i dašak modnog glamura.

"Božić je idealno vrijeme za podsjećanje na prave životne vrijednosti, a između ostalih i na umjetnost. Smatramo da je više nego ikad važno istaknuti njezin značaj te podržati brojne talentirane kreativce i umjetnike koji se nalaze iza i na pozornici, bez obzira o kojem obliku umjetnosti je riječ" – izjavio je Aleksandar Šekuljica i dodao: "Balet Orašar i sve ono što predstavlja, pravi je način da se snažno prenese ova poruka, a naša je želja bila stvoriti neke lijepe uspomene na 2020. godinu i nadamo se da smo u tome i uspjeli. Želimo da ljudi uživaju u izložbi koja je od danas postavljena u izlozima naših dućana i da doma ponesu lijepa sjećanja."

Prvaci baleta tako su se našli u ulozi modela - Tomislav Petranović, nacionalni prvak baleta HNK u Zagrebu jedan je od njih, a u Orašaru pleše već 34 godine.

Nit vodilja prilikom stvaranja kolekcije bila je ideja da se Elfsice ne može pospremiti u nikakve ladice, jer su one istodobno zaigrane djevojčice i samosvjesne žene. Otmjenom kolekcijom dominiraju ženstvene i romantične siluete u rasponu boja od nježnih ružičastih do slavljeničkih zlatnih i crvenih. Dizajneri su se fokusirali na komade koji su lišeni trendovskih utjecaja, a koji će svojim bezvremenskim dizajnom ostati jednako aktualni i u nekim budućim, ljepšim i ugodnijim vremenima.

Fotografije za kampanju snimio je fotograf Danijel Galić, šminku potpisuje Marko Tolić, za frizuru je zaslužan studio Marcela, a styling potpisuje Iva Gradišer. Modeli Ana Laura Kapetanović, Claudia Antičević i Vendi Vidaković dolaze iz agencije Talia Model.