Punk girl

Buntovnice bez razloga: look koji volimo

01. svibanj 2021.
Fotografije: Rex Features

Pojedinačni trendovi iz 90-ih i 00-ih naveliko su prisutni, a čini se da se vraća i cijeli jedan look.

Neki bi možda rado zaboravili svoju punk fazu, ali ovogodišnji trendovi to vam neće dopustiti. Baš suprotno, potiču da prokopate po ormaru i ponovno se zaljubite u ovaj buntovnički look. Zakovice, all black everything, T-shirt s omiljenim bendovima i crni jeans ove će sezone biti posvuda. 

Za povratak ovog trenda djelomično možemo zahvaliti nekim novim ljubavnim vezama u celebrity svijetu. Prvenstveno mislimo na Megan Fox i Machine Gun Kellyja te Kourtney Kardashian i Trevora Barkera. Dva para, koji se i inače druže međusobno, prilično su se poklopili u outfitima. Megan i Kourtney u nekoliko su navrata zamijenile seksi topiće za majice s natpisima, balonere za kožne jakne, a skinny traperice za one ravnog kroja i poderane. Jaka šminka i kombiniranje s platformama i puno nakita daju cjelokupni dojam. Megan i Kourtney možda su dobile koji savjet od Avril Lavigne, koja takav stil njeguje već, eto, više od 15 godina, a s novim dečkom, reperom Mod Sunom, također se našla u društvu ova dva para. Punk estetiku njeguje i Miley Cyrus, a voli ju i Bella Hadid. 

image
Megan Fox i Machine Gun Kelly; Kourtney Kardashian s Travisom Barkerom
image
Nonšalantno, ali upečatljivo
image
Bralette na košulju - vrlo Gwen Stefani 90s look

S ovim lookom najbolja stvar je što pravila nema, odnosno pozvani ste da ih sami stvorite. Uostalom, svi smo puno više opušteni nego prije 15-ak godina, kad smo se jako trudili biti cool. Ključni komadi nisu se promijenili. Umjetna koža, crni jeans, puno nakita i dramatična šminka uvijek prolaze, kao i karirani komadi te robusna obuća. Detalji poput zakovica ili dramatičnog nakita uvijek su dobrodošli, kao i eksperimenti s uzorcima.

image
Patti Smith majica - 139,90 kn (Zara) // Karirana košulja - 9,99 € (H&M) // Crna jeans jakna oversized - 249,90 kn (Mango) // Sivi crop top - 9,99 € (H&M) // Crne traperice - €69 (&Other Stories) // Oversized jeans prsluk - 449,90 kn (Mango) // Suknja-hlače od umjetne kože - 79,90 kn (Zara) // Midi suknja od crnog jeansa - 249,90 kn (Mango) // Dr Martens Polly mary jane ravne cipele - £116 (Asos)// Remen s ukrasnim zakovicama - 49,90 kn (Reserved)