OMAŽ GRADU

Chanelova revija Métiers d’Art održana u Manchesteru - na ulici umjesto na pisti

08. prosinac 2023.

Chanel Métiers d‘Art, Manchester

Gloria Glam

Svake godine revija se održava na drugoj lokaciji, a ove je godine Chanelova modna priča organizirana u Velikoj Britaniji, točnije u Manchesteru - jednom od najživahnijih gradova pop kulture, čiji su bendovi, koji obuhvaćaju sve žanrove, promijenili povijest glazbe.

Prosinac je mjesec tijekom kojeg brojni ljubitelji visoke mode s nestrpljenjem iščekuju Chanelovu reviju Métiers d’Art. Svi modni znalci već znaju da je riječ o tradicionalnoj modnoj manifestaciji na kojoj Chanel jednom godišnje posebnom kolekcijom slavi rad svojih umjetničkih obrtnika koji za Chanel rade razne modne dodatke i detalje na odjeći. Métiers d’art naglasak ima na tradiciji, umijeću izrade i ručnom radu kojima se francuska kuća ponosi.

Svake godine revija se održava na drugoj lokaciji, a ove je godine Chanelova modna priča organizirana u Velikoj Britaniji, točnije u Manchesteru. Chanel je odlučio predstaviti Métiers d’art show 2023./24. u Manchesteru, jednom od najživahnijih gradova pop kulture, čiji su bendovi, koji obuhvaćaju sve žanrove, promijenili povijest glazbe.

image

Kolekcijom prevladavaju žarke boje i popriličan je odmah od prethodne kolekcije

Na spektakularnoj modnoj reviji koja je umjesto na pisti održana u jednoj ulici okupile su se brojne poznate osobe među kojima je bilo i nekoliko stotina svjetskih fashionistica. Brojne manekenke, među kojima je i Karen Elson iz Manchestera, koristile su cestu kao modnu pistu dok su brojni moderni barovi i tradicionalne trgovine reviji davali živopisni moment. Revija je održana unatoč kiši koja je padala na dan održavanja, a manekenke i važne uzvanike od padalina je štitila visoka nadstrešnica koja je samo za ovu prigodu bila podignuta iznad ceste. Kolekcijom prevladavaju žarke boje i popriličan je odmah od prethodne kolekcije koja je bila poprilično mirna po pitanju nijansi. 

image

Revija je održana unatoč kiši koja je padala na dan održavanja revije, a uzvanike je od padalina štitila visoka nadstrešnica

Kako bi obilježila predstavljanje ovogodišnje posebne revije francuska modna dizajnerica, koja je kreativna direktorica Chanela, Virginie Viard zajedno s američkom glumicom i ambasadoricom brenda Sofijom Coppolom snimila je video čiji vibrantni ritam odražava kreativan duh i energiju grada. 

Povijesne fotografije modne ikone Gabrielle "Coco" Chanel u Velikoj Britaniji vječiti su izvor inspiracije, a u filmu su pomiješane s desecima fotografija koje govore o snažnom utjecaju Manchestera u svim domenama poput glazbe, književnosti, arhitekture i sporta. 

Na Instagram profilu Chanela objavljen je i video isječak na kojem se uz glazbenu podlogu pjesme "Blue Monday" legendarnog britanskog elektroničkog sastava New Order izmjenjuje niz fotografija u boji koje je snimio britanski fotograf Jamie Hawkesworth koji je ujedno i dao prvi uvid u obrise nove kolekcije. U njemu se uz Sofiju Coppolu pojavljuju i brojna druga poznata lica i ljubitelji Chanela kao što su Lucy Boynton, Sakura Andô, Gugu Mbatha-Raw, Caroline de Maigret, Peter Saville, Kristen Stewart, Rebecca Marder, Marion Barbeau, Charlotte Casiraghi, John Cooper Clarke i Charlotte Stockdale.