Utilitarni chic

Visoke čizme s ripnama su postale trend koji će vladati 2021. godinom

19. prosinac 2020.
Fotografije: Imaxtree/Promo

Ne radi se o trendu ‘lijepog‘ modnog dodatka, ipak, sve trendseterice ih vole - kao dio ženstvenog, urbanog ili cool stylinga izgledaju jako cool.

Kroz profile utjecajnih modnih influencerica lako je zaključiti koji će modni komadi postati 'it' predmetima sezone. Ove godine sve je u znaku robusne čizme, potplata s ripnama i Chelsea čizme u neobičnom izdanju.

Od dizajnerskih kuća pa do high streeta koji nam nudi povoljnije inačice popularnih luksuznih komada, osim robusnih gležnjača dominira model čizme koji je u suštini XL inačica ovih spomenutih. Brendovi poput Zare nude ih u kategoriji track sole boots, čizme s ripnama koje sežu do ili iznad koljena, često uz elastičnu traku na gležnjevima, preuzetu od Chelsea čizmi. Klasični model s modernim pomakom najčešće je rađen od gumenih materijala, pogodnih za promjenjivo i jesensko vrijeme, dok su neki od luksuznih prijedloga ispunjeni s vunom iznutra.

Na modnoj pisti u zimskim kolekcijama ovakve modele predstavila je kuća Bottega Veneta - ekstremno visoke čizme ravnih potplata nošene su uz dugu šljokičastu haljinu. Prada i Versace glomazne modele ponudili su u pastelnim ili bijelim bojama. High street inačice najčešće su crne, maslinaste ili bijele boje - ove tri nijanse pokazale su se najpopularnijima, a sam model čizme postaje obožavan jer u svom glomaznom dizajnu izgleda cool uz skinny traperice, suknju ili pletenu haljinu, a s obzirom na to da smo ove godine napravili pauzu od visoke pete, sve je u znaku udobnosti i niskog potplata, koji slobodno može svojim ripnama poslužiti i na zahtjevnijim terenima od gradskog asfalta. 

image
Street style u Parizu
image
Bijele glomazne čizme su trend sezone

Bottega Veneta visoki model trenutno je rasprodan, kao i popularni Zarin model u maslinastoj boji. Dostupni su zato slični, pa i gotovo isti modeli, koji će i u 2021. biti modni hit. 

image
Visoke čizme od gume Bottega Veneta (rasprodane)/
visoke čizme Zara (549,90 kn)/
čizme s ripnama (gore) Zara (549,90 kn)/
čizme s ripnama (dolje) Zara (399,90 kn)/
čizme od reciklirane gume Ganni; Garderoba Concept Store (2000 kn)
image
Gumene čizme Stradivarius (379,90 kn)/
čizme u Chelsea stilu Uterque (1390 kn)/
bijele gumene čizme Stradivarius (379,90 kn)/
čizme s pstavom Prada (1133 eura)/
gumene ravne čizme Bershka (379,90 kn)