Fashion alert

Cool torbice su okupirale ulice Pariza

11. listopad 2021.
Fotografije: IMAXtree

Klasika je na pariškom Tjednu mode, kada je riječ o luksuznim torbicama, ipak ostala u drugom planu, a modeli koji se ističu bojama iskočili su kao vodeći trend.

Praktični modni savezik, no kada je Tjedan mode u Parizu u pitanju, torbica je više u ulozi statusnog simbola, luksuznog ukrasa, umjetničkog djela. Njezin zadatak je privući pažnju prolaznika i promatrača, a ove jeseni pažnja se privlačila jarkim bojama i minijaturnim - ili maksimalnim dimenzijama. 

Za vrijeme održavanja Diorove revije, nosili su se klasični modeli ove francuske modne kuće, i to više komada u jednom outfitu u upečatljivim bojama. Moramo primjetiti da je hype oko Bottega Veneta torbica pomalo splasnuo, pa je modnih dodataka slavne talijanske modne kuće ove godine bilo u znatno manjem broju. Za razliku od Skandinavki koje najčešće nose modne dodatke Chanela i Bottega Venete, Parižanke su radije kombinirale torbice luksuznih kuća Hermes, Loewe i Balenciaga, uz poneki minijaturni Jacquemusov model. 

image
Hermes u svim veličinama i bojama
image
Loewe torba u vibrantnoj boji
image
Kultni Balenciaga model

U svakom slučaju kolorit je bio pojačan i naglašen, što po pitanju odjevnih komada, a što po pitanju torbica i cipela. Sve nijanse zelene - od maslinaste do limete, zatim ružičasta i crvena boja, plava ili narančasta, stylish Parižanke začinile su svoje lookovime torbama koje vode glavnu riječ. I to je sjajan modni recept, jer će torbica u boji savršeno nadopuniti monokromatski look ili styling u crnoj boji. S druge strane, ako se spretno ukomponira s odjevnim predmetima iste boje, čini zanimljivu i modernu tonalnu kombinaciju. Kao što su i modne piste najavile, color block veliki je trend koji će se pojaviti u novoj sezoni, pa se torba u boji čini kao zabavni i modni - must have. 

image
Dvije torbice u jednom outfitu - da, ako su Dior
image
Bottega Veneta Jodie u neodoljivoj boji
image
Torbice jarkih boja prevladavale su na ulicama
image
Fotografije: IMAXtree
image
Jacquemus micro modeli i dalje su popularni
image
Pradin model torbe s uzorkom iz jesenske kolekcije
image
Miu Miu predlaže prošivene modele
image
Gucci kao modni klasik
image
Fotografije: IMAXtree
image
Umjetnička djela nose se u ruci