Red carpet report

Crveni tepih u Cannesu donosi najbolje od minimalizma i profinjenosti

19. svibanj 2023.

Fotografije: Shutterstock Editorial/Profimedia

Minimalizam je dosadan? Ne bismo se složili, nakon što smo vidjeli neka modna izdanja (za koje je većinom zadužen Saint Laurent) s Filmskog festivala u Cannesu.

Nakon prvog dana Filmskog festivala u Cannesu, kada je crveni tepih bio ispunjen šljokičastim i sjajnim kreacijama - od Naomi Campbell u Celine haljini do Elle Fanning u Alexander McQueen kreaciji, uslijedio je glamur vođen minimalizmom. Možemo reći da je Saint Laurent izdominirao crvenim tepihom - zvijezde su mahom odabrale luksuz francuske modne kuće koju vodi Anthony Vaccarello, a njegov luksuz nije napadan niti ekstravagantan, već profinjen, jednostavan, čistih linija i šarma koji se idealno uklapa na Francusku rivijeru.

Umjesto jarkih boja i golih haljina, vidjeli smo slip haljine i topove, najčešće crnu i bijelu boju te strateško pokazivanje kože, što se uklapa u estetiku rafiniranog seksepila kojom Varicello posljednjih godina osvaja modnu scenu. Senzualnost i samopouzdanje u prvom su planu. Manekenka i glumica Iris Law, Anja Rubik, Talia Ryder, Rosé iz grupe BLACKPINK, za koju je ovo prvo pojavljivanje u Cannesu, neke su od uzvanica koje su odabrale Saint Laurent i privukle pažnju unatoč minimalizmu koji na crvenom tepihu često zna biti opisan kao dosadan. 

image

Rose
Fotografija: Shutterstock Editorial/Profimedia

image

Anja Rubik i Iris Law
Fotografije: Shutterstock Editorial/ Profimedia

image

Laura Harrier i Soo Joo Park 
Fotografija: Shutterstock Editorial/Profimedia

image

Manu Rios, Jason Fernandez, Jose Condessa i George Steane nosili su Saint Laurent
Fotografija: AFP

Oduševila nas je i Phoebe Waller-Bridge u crnoj kreaciji kuće Schiaparelli koju je upotpunima glamuroznim opera rukavicama, a prije toga nosila je bijelo elegantno odijelo kuće Dolce & Gabbana, ispod kojeg se naziralo donje rublje. Gemma Chan nosila je Louis Vuitton - crvenu satensku haljinu s prorezom te bijelu balsku haljinu s našivenim laticama cvijeća. Naravno, esktravagancije nije nedostajalo, kao suprotnost Saint Laurentu i čistim siluetama, nalazi se francuska pjevačica Yseult u Alexandre McQueen kreaciji koja je oblikovana u veliki cvijet, dokje Viola Davis wow efekt osigurala custom Valentino haljinom s ogrtačem napravljenim od raskošnog perja. 

image

 Yseult u Alexander McQueen haljini
Fotografija: AFP

image

Gemma Chan u Louis Vuitton haljini
Fotografija: AFP

image

Viola Davis u Valentinu 
Fotografija: AFP

image

Phoebe Waller-Bridge 
Fotografija: AFP