Na modnom radaru

Cult Gaia ima najpoželjnije ljetne komade

08. lipanj 2021.
Fotografije: Cult Gaia/Instagram

Brend koji se istaknuo ponudom nostalgičnih i ženstvenih ljetnih haljina, sandala i torbica i ove sezone će dominirati na Instagram feedu. Koja je tajna Cult Gaia komada koji u kratkom roku postaju najpoželjniji?

Znamo da se ljeto približava čim sve češće pogledavamo u ponudu modnog brenda Cult Gaia. Ime koje se nametnulo za ultimativni summer chic izbor svakog ljeta na modnoj sceni nalazi se već deset godina, pa iako brendu nakon prve 'it' torbe nisu predviđali daljnji uspjeh, Cult Gaia je postigao suprotno i do danas postao jedna od omiljenih modnih destinacija. Ove sezone jedna od haljina je već imala listu čekanja, i to nije izolirani slučaj. Hit komadi se redaju nakon Serita haljine i Cult Gaia Ark torbe - inače najpoznatijeg dodatka ovog brenda baziranog u Los Angelesu. Taj model torbe polukružnog oblika izrađen od bambusa željela je nositi svaka trendseterica. 

Dizajnerica Jasmin Larian Hekmat torbu je predstavila 2014. godine i od tog trenutka zapravo Cult Gaia samo raste. U početku je prodaja išla polako, valjda jer ljudi nisu znali kako je nositi, pretpostavlja kreatorica koju za dizajn torbice od bambusa inspirira Noina arka. No nakon što se model pojavio na Instagramu u outfitima influencerica, doživjela je boom. Od tada Cult Gaia se razvija u brend odjeće, kupaćih kostima i dodataka koji su na prvu prepoznatljivi i unikatni, a ove godine predstavila je i kolekciju sunčanih naočala. "Previše toga je u modi bazirano na trendu, zato je bilo potrebno da se naš dizajn probije na tržištu", kazala je.

Umjetnički pristup posebno gaji prema torbama pa je svaka od njih zapravo Objet d'art, komad koji potiče na razgovor, koji je upečatljivi i drugačiji. Inspirirana arhitekturom, nostalgijom i umjetnosti, dizajnerica svaki komad želi pretvoriti u art koji je unikatan i može se naslijediti ili pokloniti. Arhitektura i skulpturalni dizajn osobito se prenose i na cipele, kao na primjeru bestseller Alia slingback cipela s geometrijskom petom. A sve je krenulo 2012. godine, tada je Jasmin izrađivala cvjetne krune za kosu i turbane od svile vintage podrijetla, dok se konačno nije odvažila na korak koji uključuje osnivanje brenda i širenje ponude. 

Kao kultni ljetni komad Ark torba se brzo proširila društvenim mrežama i stekla sklonost i poznatih 'it' djevojaka poput Rosie Huntington-Whiteley i Jessice Albe. Sve komade koje dizajnira povezuje ista estetika neopterećene, chic žene koja uživa u udobnim, kvalitetnim i cijenom pristupačnim komadima koji balansiraju seksi, ženstvene i cool elemente u dizajnu, sve uz lifestyle priču uz koju odjeća postaje više od samog funkcionalnog komada. U svemu tome, Jasmin je ekološki orijentirana pa sve kroji od deadstock tkanina koje nalazi na odlagalištima. Cijeni ručni rad i kvalitetu koja traje, a pritom pokušava održati prihvatljive cijene za široke mase jer smatra da kvaliteta ne mora nužno dolaziti uz etiketu od 1000 dolara. 

Ako žudite za dozom ljetnog feela, predlažemo Instagram profil brenda Cult Gaia, a možda i neki od komada iz njihove ponude. Aktualna proljetna kolekcija skriva prave modne ulove koji spajaju trend i klasiku, a izdvajamo i neke od favorita koji su traženi iz sezone u sezonu. 

image
Kukičana mini haljina Yara (1450 - snižena cijena)/ sandale od kože i rafije Eden (2000 kn -snižena cijena)/ velika shopper torba Banu (3200 kn)/ torba od bambusa mini Ark (560 kn)/ kožna torba Hera (2550 kn) /kukičana midi haljina Demi (3550 kn)/