Za suvremene mladenke

Danielle Frankel ima trenutno najpoželjnije vjenčanice

20. listopad 2022.

Fotoghrafija: Instagram/Benjamin Wheeler

Njujorška dizajnerica isprofilirala se kao poželjno ime u čiji se dizajn zaljubljuje sve više mladenki - onih koje žele spoj bajkovitog, cool i romantičnog.

U nišnoj kategoriji kao što je industrija vjenčanja nije se jednostavno istaknuti na tržištu, osobito kada govorimo o bridal modnim brendovima. Vera Wang već dugi niz godina slovi za najpoznatiju dizajnericu vjenčanica i često je izbor svih celebrityja, kao i tiha patnja onih mladenki kojima je njezin dizajn nedostižan. No u 2022. godini Danielle Frankel Hirsch je dizajnerica o čijim se vjenčanicama mašta - nemali broj influencerica, glumica i javnih osoba vjenčanicu traži u Danielle Frankel ponudi.

Njezina estetika odmah je prepoznatljiva. Kroz spoj tradicionalnog vjenčanog dizajna kroz koji je provučen suvremeni senzibilitet te vrhunska tehnika dizajniranja, Danielle Frankel je istovremeno romantična, elegantna i cool - što je riječ koja se inače ne spominje u bridal kontekstu. No cool faktor je ono što mladenke sve više traže i to nalaze kod ove dizajnerice.

image

Danielle Frankel

image

Danielle Frankel

Brend je osnovala prije samo pet godina, u svojoj 28. godini, nakon što je zanat brusila upravo kod Vere Wang. 2019. ponijela je kući nagradu za drugo mjesto na CFDA/Vogue Fashion Fund te je prva bridal dizajnerica koja je na ovom natjecanju dogurala u finale. Iste godine, dizajnirala je vjenčanicu za Zoë Kravitz, nakon čega je posao krenuo samo uzlaznom putanjom.

Kada se probijala na sceni, predstavila je kolekciju obilježenu minimalizmom, estetikom koja je taman ulazila u sve sfere modne scene. Lišene suvišnih cvjetnih aplikacija, pretjerane čipke i klasičnih princeza ili sirena krojeva haljina, Danielle Frankel vjenčanice došle su kao potrebno osvježenje na bridal sceni. Zrače starinskim, vintage štihom, iako su u tome dovoljno moderne, romantične i poželjne. Ova godina je, izgleda, do sada najveća za ovu dizajnericu. Njezin salon je uvijek pun, a njezine vjenčanice vidjeli smo na glumici Alexandri Daddario (zvijezda serije "White Lotus"), na glumici Anni Sophiji Robb, influencerici Lucy Williams, glumici Juliji Garner još 2020. godine. 

Dizajn dolazi po cijenama od 6000 do 10.000 dolara, dok se custom made haljina ili odijelo kreće od 25.000 dolara, čime se brend smjestio u kategoriju luksuznih bridal brendova. Za posjet njezinom njujorškom studiju potrebno se najaviti mjesec dana unaprijed, a dizajnerica je potpuno posvećena svakoj klijentici s kojom osobno razgovara o željama i dizajnu. Njezin dizajn nalazi se i na stranicama Net-a-Porter i MyTheresa, a svake godine lansira novu kolekciju, koja se uvijek smisleno naslanja na onu prethodnu. Pritom, ako za određenim modelom haljine vlada velika potražnja, on nestaje iz ponude - dizajnerica smatra kako se svaka mladenka želi osjećati posebno u vjenčanici i ako se dizajn pojavljuje prečesto, gubi na svojoj posebnosti.