Most wanted

Dizajnerske torbe koje su obilježile početak godine

19. siječanj 2023.

Fotografije: Press

Svaki od ovih komada možemo promatrati kao kolekcionarski primjerak, za kojim će na re-sale stranicama kasnije vladati velika potražnja.

Već na početku godine dizajnerski brendovi lansirali su nekoliko modnih dodataka koji su postali viralni, ili će to tek postati. Jedna od njih je očekivana suradnja između Fendija i brenda luksuznog nakita Tiffanyja.

Kako bi proslavili 25 godina od lansiranja kultne Fendijeve torbe, brend se udružio sa slavnim Tiffanyjem, a rezultat je torba u ikoničnoj "Tiffany Blue" boji. Limitirani model je naravno postao u trenutku najpoželjniji modni dodatak sezone, a u ruke su ih već dobile poznate globalne influencerice poput Leonie Hanne. Silvia Venturini Fendi kultnu Baguette torbicu predstavila je 1997. godine i odmah je postala traženi model koji je kroz godine postao i najpoznatiji modni dodatak Fendija, kojem popularnost ne pada niti 25 godina nakon predstavljanja. Linija se sastoji od nekoliko modela u plavoj nijansi, no najtraženiji je upravo Baguette model, čija cijena iznosi 5120 eura, a na web stranici Fendija i Tiffanyja može se poslati upit o kupnji.

Kolaboracija koja je jednako glasno odjeknula modnim kuloarima je ona između Louisa Vuittona i japanske umjetnice, 93-godišnje Yayoi Kusame. Louis Vuitton tako je ovih dana preplavljen šarenim točkicama, baš kao i torbe i modni dodaci od kojih su neki predstavljeni na posljednjoj modnoj reviji francuskog brenda. Louis Vuitton mini Alma model s monogramom i točkicama umjetnice posebno nam je primamljiv i vjerujemo da je to jedan od modela za kojim će vladati najveća potražnja. 

image

Fotografije: Promo

Loewe je pak godinu započeo kolekcijom koja u fokus stavlja Godinu zeca koja dolazi po kineskom horoskopu. Osim odjevnih komada, pažnju privlače modni dodaci različitih veličina i tekstura, svi u obliku zeca s velikim ušima. Ružičasti model od mekane kože s dodatkom mašne koja izgleda poput ušiju te manji kožni model, u obliku zeca s malim repom pravi su kolekcionarski modeli koji su pravi primjer dodatka koji služi za podizanje raspoloženja. A niti funkcionalnost kod ove kolekcije nije pala u drugi plan!

image

Loewe torbica (1400 eura)

image

Loewe torba u obliku zeca
Fotografija: Profimedia