DRESS TO IMPRESS

Djevojke u ljetnim haljinama volimo: Nikolina Lacković predlaže nam 17 hit modela

27. lipanj 2023.

Uz jeans modele, popularne su i tube haljine, a svakog ljeta must have su i one "čiste", bijele boje. Naša suradnica donosi vam svoje favorite za ljeto.

Svakog ljeta ponovno se pitamo koji model, materijal te kroj haljine izabrati za novu sunčanu sezonu, a da pritom pratimo trendove te pokažemo svoju klasičnu, buntovnu ili pak romantičnu stranu. Odjeća koju odaberemo, pa tako i haljine koje nosimo ljeti, često otkrivaju raspoloženje osobe te utječe na cjelokupan dojam koji ostavljamo. Stoga pažljivo biramo koje modele nosimo ove sezone. 

Ove godine jako su tražene traper haljine te one od pamuka ili lana s optikom jeansa. Jedna od meni osobno najdražih je ona kuće Alaïa jer naglašava siluetu i ženstvenost koja mi je nedostajala nakon nekoliko sezona oversized lookova. Kao cjenovno prihvatljiviju varijantu predlažem sličan model kuće Max Mara-Sportmax. 

image

Traper haljina s tankim naramenicama Alaïa/ uska traper haljina Sportmax/ Maksi traper haljina Closed/ Traper haljina u dvije nijanse Chloe/ Traper haljina s tankim naramenicama Sportmax/ Jednostavna traper haljina Zara/ 

Osim jeans haljina, ovog ljeta popularne su i "tuba" haljine pa sam izdvojila one koje sežu gotovo do poda. Ako se slučajno u ovom kroju osjećate "utegnuto", posegnite za lepršavom lanenom košuljom koju ćete opušteno prebaciti preko kombinacije i upotpuniti look. Bijele haljine su kao i uvijek rezervirane za ljetne dane. Iako ih je jako teško naći da kvalitetom i optički lijepo izgledaju ove sezone imamo par favorita. Lako se kombiniraju sa zlatnim nakitom koji im onda daje toplinu i romantičnost.

image

Bijele haljine s lijeva na desno: COS/ Massimo Dutti/ Dion Lee/ Chloe/ Zara 

------
image

S lijeva na desno: Rodarte/ Costarellos/ Carolina Herrera/ Nili Lotan/ Alexandre Vauthier/ Stella McCartney

Svila kao tkanina i haljina kao odjevni predmet su se uvijek savršeno stapale, a ako ne želite ovom kombinacijom dobiti isključivo zavodljivi večernji look, kombinirajte ih s ravnim sandalama i traper jaknama ili pak laganim pletenim vestama. Pune pete možda nisu moj prvi odabir kada se radi o izboru sandala, ali moram priznati da mi na drugima izgledaju ekstravagantno i da uz haljine tuba modela ili pak jeans haljine izgledaju odlično te daju cijelom outfitu poseban karakter.

Torba koja je kao stvorena za dnevne varijante uz haljinu po vašem izboru je svakako ona modne kuće Jil Sander ili pak model brenda Arket. 

image

Torba Arket/ Torba Jil Sander/ Prsten Arket/ Sandale Alaïa/ Šešir Arket/ Naušnice Trine Tuxen/ Sandale Rene Caovila