MODNI SUD

Domaća stilistica izdvojila je najbolje i najgore stylinge s Oscara

13. ožujak 2023.

Zagrebačku stilisticu Marcela Vrček ovogodišnji je crveni tepih Oscara i Vanity Fair afterpartyja ugodno iznenadio, iako nije oduševljena pojedinim izdanjima.

Marcela Vrček mlada je zagrebačka stilistica koja je privukla našu pozornosti svojim naprednim modnim rješenjima, posvećenošću održivosti i "slow fashionu" te odličnim poznavanjem domaće i strane modne scene. Nakon što nam je u siječnju otkrila svoje dojmove pariškog Tjedna visoke mode, zamolili smo je za analizu najiščekivanijeg holivudskog crvenog tepiha, onog na svečanoj dodjeli Oscara, a osvrnula se i na zanimljive lookove s afterpartyja Vanity Faira. 

image

Marcela Vrček

TOPS:

Hunter Shafer

"Nakon što sam brzinski ‘preletjela‘ ovogodišnja modna Oscara, ostala sam većinom ugodno iznenađena. Krenut ću s Hunter Schafer u kreaciji Ludovica Sainta Sernina za Ann Demeulemeester. Vjerojatno ne postoji bolja osoba za prikaz Ludovicovog debija. Iako je look dosta čist, radi vizualne upečatljivosti pera, veći nakit nije nedostajao, no ne bih se pobunila na manje naušnice", govori nam Marcela. 

Cate Blanchett

"Cate Blanchett u ‘custom‘ Louis Vuittonu - divna silueta i materijal, paleta koja naglašava njezinu ljepotu i ‘hladnoću‘."

Tracee Eliss Ross

"Tracee Eliss Ross u Balmainu, divno, također krasna silueta, odlični krojevi, pametno zaokruženo šeširom, rukavicama i nakitom", ističe.

Rihanna

"Rihanna u Azzedine Alaiji, još jedno efektno ‘rješenje‘ za trudničko izdanje, sviđa mi se korištenje prozirne dolčevite u nijansi kožne haljine koja odaje dojam jednog umjesto dva odjevna komada", smatra Vrček.

Yara Shadidi

"Bottega Veneta haljina Yare Shadidi je odjevna skulptura, odličan je i odabir cipela u nijanski kože te minimalan nakit i make-up. Fokus je na haljini, no ne do razine da haljinu primjetimo prije Yare, što znači da je sve pogođeno. Deset od deset!", ocjenila je stilistica.

Julia Garner

"Sviđa mi se Off White haljine Julije Garner, klasična oskarovska silueta s osvježavajućom preinakom u gornjem dijelu koji Juliju gotovo" čini statuom", priča Marcela.

Lady Gaga

"Lady GaGa u Versaceu nije nikakvo posebno iznenađenje. Nažalost, izdanje je pokvareno odabirom ruža koji uz jaki make-up na očima stvara sveukupno jeftniji dojam", kaže.

Tems

"Izdvojila bih još Tems u Lever Coutureu. Sviđa mi se atipičan volumen u prostoru, kao i odabir asesoara. Jedina malformacija ovog stylinga je to što zaklanja pogled ljudima koji sjede iza nje. Još neki pobjednici bili su Adwoa Aboah u Loeweu, Cara Delevigne u Elie Saabu, Lenny Kravitz u YSL-u, Anok Yai u Marcu Jacobsu te Riz Ahmed u Pradi", zaključila je.

 

FLOPS:

Halle Bailey

"Osim laskave boje, ništa posebno se nije dogodilo u ovome izdanju. Mislim da Halle s obzirom na svoj talent i ljepotu zaslužuje puno više od Dolce & Gabanna tila. Voljela bih je vidjeti u angažmanu s Law Roachom", naglasila je stilistica.

Emma Chamberlain

"Haljina Charlotte Knowles odlično joj stoji, no žao mi je da nema upečatljivog nakita ili cipela. Ovako je prazno. Primjerice, glomaznije asimetrične srebrne narukvice i naušnice bi napravile vidljivu razliku i dojam."

Kate Hudson i Jessica Alba

------

"Kreacije Rodartea i Caroline Herrere funkcioniraju i pristaju im, no da nam je netko rekao da su fotografije nastale 2012., povjerovali bismo im", našalila se Vrček.

Donald Glover

"Donald Glover u Alexander McQueen odijelu bila je prilično nesretna situacija, posebnice u hlačama i međunožju. Djeluje više kao ‘onesie‘ nego lijepo krojeno odijelo."

Olivia Rodrigo

"Valentino kreacija nepotrebno joj je dodala desetak godina. Veselija opcija bi potencijalno bio ugovor sa Miu Miu", predlaže stilistica.

Margot Robbie

"Margot Robbie u Armaniju - također funkcionalno i primjereno, no nepotrebno dosadno i nezamjetno za Margot. Nakon naslovnice za W magazine rado bih je opet vidjela u Pradi, bez valova."