#trending

Došlo je novo vrijeme balerinki

16. listopad 2022.

Fotografije: IMAXtree

Inspirirane svijetom plesa i francuskim nonšalantnim stilm, balerinke su još jednom fiksacija svake trendseterice - jer iznova se lako zaljubiti u njihov izgled i udobnost!

Kroz godine balerinke su nosile brojne ikone - proslavila ih je Brigitte Bardot svojim filmom iz 1956. - "And God Created Woman" i učinila ih popularnim trendom. Jane Birkin nosila ih je u svojim kombinacijama sedamdesetim godinama, obožava ih Kate Moss, ove jeseni nose ih Adwoa Aboah, Bella Hadid... Miu Miu balerinke vratile su se u novoj kolekciji ove modne kuće i tako dodatno pokrenule trend balletcorea - uz balerinke, nose se tajice i grijači za noge, bodiji, pleteni kardigani, satenske suknje... Sve potrebno za savršeni modni balans između zaigranosti i rafiniranog, profinjenog stila. 

One kultne balerinke su Chanel i predstavljene su 1984, a nosila ih je francuska ikona stila Inès de la Fressange i tada postaju dio pojma "francuski chic". Coco Chanel voljela je kreacijama naglašavati slobodu i udobnost što balerinke savršeno komuniciraju. Lagerfeld je često inspiraciju crpio iz nasljeđa koje mu je ostavila Coco, pa se iznova vraćao balerinkama koje su prepoznatljive po svojoj kapici u drugoj boji i maloj mašni, dok danas tu tradiciju nastavlja dizajnerica brenda Virginie Viard. 

image

Fotografije: IMAXtree

image

Fotografije: IMAXtree

image

Fotografije: IMAXtree

Balerinke nisu tipični komad koji ćemo odabrati za jesensku garderobu, no ove sezone, u danima kada vrijeme to dopušta, balerinke su prvi izbor, što su nam pokazale ‘it‘ djevojke koje ih nose u različitim modnim opcijama. Trenutno najpoželjnije upravo su one iz ponude kuće Miu Miu - osobito ako ste prije desetak godina posjedovali onaj par njihovih balerinki od mekane kože s trakom gingham uzorka. 

image

Balerinke s uzorkom Zara (53 eura; 399,90 kn)/
kožne balerinke Miu Miu (720 eura)

image

Balerinke s mašnom Zara (349,90 kn; 46,44 eura)/
satenske balerinke Miu Miu (690 eura)

image

Kožne balerinke The Row; Net-a-Porter (5798 kn;770 eura)/
balerinke s mašnom Porte & Paire; Net-a-Porter (1882 kn; 250 eura)