Alduk

Doza glam-rock estetike

19. rujan 2022.

Fotografije: Sanje Jagatić
Make-up/kosa: Simona Antonović i Jasmine Salo (YS Parlour)
Model: Irena Božić

Nova Alduk kolekcija odiše rock glamurom kojim nas dizajner vraća na same početke svoje karijere kada je predstavio svoju viziju moćne glam-rock žene.

"Game changer 2.0", ime je jesenske kolekcije dizajnera Ivana Alduka - posuta sjajem i šljokicama, kolekcija koja sadrži duge i kratke koktel haljine donosi nam dozu glamura. Riječ je o večernjem dijelu kolekcije, dok onaj urbani, dnevni dolazi uskoro. Inače, kolekciju čini više od 50 modela, a dizajner je odlučio podijeliti je u dva dijela. 

Haljine dolaze u crnoj, zlatnoj, rozoj i zelenoj boji, Prate liniju tijela i naglašavaju žensku figuru i komuniciraju snažan stav. Svaka haljina dolazi u nekoliko boja, a nose imena po talijanskim nazivima hrvatskih mjesta - dizajner otkriva da je riječ o spajanju talijanske i hrvatske modno-poslovne priče, o čemu će tek otkriti više detalja. 

"Mojim klijenticama je važna mogućnost da se haljina izradi u drugoj boji, kraća ili duža, s rukavima... Takva sitna promjena ne čini razliku u estetici, a dobijemo zadovoljnu klijenticu koja je epicentar moga rada. Modeli su izuzetno moderni, efektni i udobni, no uvijek ih je bolje uživo isprobati u Alduk showroomu", napominje Alduk, a neke lookove iz kolekcije donosimo u nastavku.