Street style report

Doza zabavne i autentične mode stiže s ulica Kopenhagena

02. veljača 2023.

Fotografije: launchmetrics.com/spotlight

Krenuo je Tjedan mode u Kopenhagenu, a mi s jednakim zanimanjem pratimo nove kolekcije i street style scenu.

Od skandinavske street style scene navikli smo vidjeti minimalizam, no posljednjih sezona Skandi djevojke okrenule su se eklektičnim lookovima, optimističnom odijevanju i maksimalizmu. U Kopenhagenu je započeo Tjedan mode na kojem će njihovi brendovi predstaviti kolekcije za jesen/zimu 2023. godine, a već prvi dan otkrio je zabavne i pomaknute modne kombinacije koje su ispunile ulice Kopenhagena. 

Vidjeli smo prošivene jakne u raznim bojama i uzorcima, spretno posložene slojevite kombinacije, modne dodatke poput šešira, pletenih kapa i luskuznih torbica.

image


 

image


 

Skandinavke potvrđuju trend bajkerskog stila i oversized kožnih jakni vinatge izgleda, kao i traper (maksi) suknje kao komad koji će obilježiti mjesece pred nama. Njihova modna scena čini se autentičnom i pomaknutom, ima karakter no prije svega odašilje feel good emocije i poruku neopterećenosti - Skandinavke nisu opterećene trendovima i zabavljaju se s modom, što njihovu street style scenu čini izvorom pravih modnih dragulja. Dio lookova s ulica Kopenhagena donosimo u nastavku. 

image