gg izbor

Ekološki osviještene traperice koje obožava Gigi Hadid

14. listopad 2021.
Fotografija: Profimedia

Na listi želja nam se nalaze traperice s cool ilustracijama iz ponude modno održivog američkog brenda.

Trapericama možemo poslati i važnu poruku, baš poput manekenki Gigi Hadid ili Emily Ratajkowski, koje monotoniju klasičnog plavog trapera mom waist kroja ponekad "razbiju" jeansom koji je drugačiji, zabavan i ekološki osviješten. Ako uzmemo u obzir da je na proizvodnju traperica utrošeno oko 10 tisuća litara vode, emitira se velika količina ugljičnog dioksida te su često bojane štetnim kemikalijama, prilikom kupovine novog para razmišljamo dva puta o podrijetlu i načinu na koji su proizvedene.

Pratimo zato američki brend Reformation, poznat po ekološkom pristupu proizvodnje odjeće, a za traper koriste organski pamuk, ekološki prihvatljivi materijal Tencel, a potrošnju vode svode na minimum. Doodle traperice - model Cynthia ravnog su kroja, prljavo bijele boje te su ukrašene crtežima i porukama poput "Make Love not Waste".

image
Gigi Hadid

Gigi Hadid ih je kombinirala uz bijele tenisice, pulover s uzorkom pletenice, bijeli kaput brenda Wardrobe NYC i retro naočale obojemih stakala, Emily Ratajkowski uz pulover polo stila. Dostupne su na web shopu brenda i dostavljaju u Hrvatsku!

image
Reformation Cynthia Doodle traperice, 1700 kn