Style File

Estetska melankolija kroz vizuru Venetije Alije

27. kolovoz 2022.

Fotografije: Instagram

Ova nas Njujorčanka već neko vrijeme inspirira, a njene su nam slike svakodnevni gost na moodboardu. Prozračni minimalizam i oversized komadi glavna su karakteristika njezinog stila.

Iz objave u objavu Venetia Alia dokazuje koliko je malo potrebno da bi se napravilo mnogo. Njene kombinacije najčešće počinju i završavaju crnom, bijelom ili plavom bojom, tek se tu i tamo na platno ubaci poneki zemljani ton, a boje, upravo zato što potpuno izostaju, prepuštaju pozornicu nekim drugim stilskim postavkama kao što su kroj, materijal i modni dodaci. Alijin feed onakav je kakav i zamišljamo u kontekstu Njujorčanki - elegantan, classy, ženstven, a moćan. Uvijek sa šalicom kave u ruci, kombinira razne elemente officecorea, pomirujući na taj način hustle atmosferu i životnu melankoliju. Sklad, simetrija i preciznost njeni su prioriteti - što ne čudi, s obzirom na to da je nekoć bila arhitektica. Danas joj je, ističe, draža moda, i ona je uslijed određenih životnih okolnosti prevagnula.

"Svakodnevna melankolija za mene je uvijek bila razlog za uzbuđenje, stoga sam u konstantnoj potrazi za onim trenucima koji bude isti taj osjećaj. Prigušeno, prirodno svjetlo, posvemašnji nered, samoća, potreba za privatnošću ali u kontradiktornoj kombinaciji sa željom da se povežem s drugima...", opisuje se Alia. Od najjednostavnijeg tank topa do dugačkog balonera, njen ormar na prvu izgleda kao beskonačan izvor basic komada. No taj nered koji spominje očit je u kontekstu njezina stila, i podiže klasične komade na novu razinu: košulja koja često nemarno viri ispod pulovera i vesta umjesto šala prebačena preko ramena potezi su koje želimo rekreirati ove jeseni.

Želite li se zaputiti stopama Venetije Alije, bacite se u potragu za monokromnim, jednostavnim i oversized komadima. Prepustite im da se međusobno nadopunjuju i preklapaju, upotpunite ih kapicom ili tote torbom koja nalikuje onoj za kupovinu. Potražite i debelu, upečatljivu lančanu ogrlicu, a priču zaokružite crnim Birkenstockicama ili starkama. I nikako, ali nikako nemojte zaboraviti novine i kavu za van!

image

Torba s dugim remenom Mango (169,90 kn)/Lančić Liu Jo; About You (679,00 kn)/Traperice ZW The Marine Straight Zara (229,90 kn)/Pamučna kratka majica H&M (5 eura)/Natikače Arizona Eva Birkenstock; Answear (359,90 kn)