Doslovno - baguette

Fendi se dobro zabavlja sa svojom kultnom Baguette torbom

19. siječanj 2023.

Fotografije: IMAXtree

Talijanska modna kuća napravila je dobar potez i modnu kolekciju kojom prevladava sofisticiranst, razigrala modnim dodatkom u obliku pekarskog proizvoda.

Jedna od najpoznatijih torbica talijanske kuće Fendi, a i jedna od globalno najprepoznatljivijih torba je Baguette, model koji je prvi puta predstavljen 1997. godine, a proslavila ga je Sarah Jessica Parker u seriji "Seks i grad". Fendi je kroz godine u više navrata lansirao limitirana izdanja Baguette torbice - posljednja od njih predstavljena je ove godine, u suradnji s luksuznim brendom Tiffany.

Model je to koji uvijek privuče veliku pažnju na sebe, čega je svjesna i Silvia Venturini koja je sada Baguette doslovno predstavila kao baget - na reviji za mušku kolekciju kuće Fendi.

Cijela kolekcija fokusirana je prema estetici sofisticirane udobnosti, no komad o kojem se najviše govori nakon revije je Baguette torba napravljena od kašmira, a čija je funkcija osim klasične torbice i ona držača za kišobran. O praktičnosti ovog modela dalo bi se raspravljati, no čini nam se da njegova primarna funkcija niti nije praktičnost, već privlačenje pažnje u doba kada bizarne - i zabavne torbice služe kao najbolji PR alat za luksuzne modne brendove.