Nova kolekcija

Filia Design donosi bezvremensku profinjenost, prirodne materijale i prve bridal modele

17. listopad 2022.

Fotografije: Petra Mikšik

Novom kolekcijom ručne izrade dominiraju prirodni materijali poput svile, lana, vune i kože, a pročišćene linije naglašavaju prirodnu ljepotu.

Brend Filia izdvaja se estetikom koja povezuje bezvremenske krojeve s tradicionalnim motivima, materijalima i načinima izrade. Brend kostimografkinje i modne dizajnerice Anamarije Filipović-Srhoj sada je predstavio novu kolekciju za jesen/zimu, a osim ready-to-wear linije, dizajnerica sada predstavlja i bridal kreacije. Cijela se kolekcija, kao i sam brend Filia, zasniva na načelima održivosti, funkcionalnosti i visoke estetike, a nova kolekcija slavi prirodnost i održivost te se sastoji se od pamučnih, lanenih, kožnih i svilenih odjevnih predmeta koji naglašavaju žensku siluetu i prirodnost.

Poseban dio u kolekciji zauzimaju komadi od lana ručno tkanog na starinskom posavskom tkalačkom stanu. Kolekcija donosi komade za svaki dan - izdvaja se odijelo na pinstriped pruge, a zatim i nježna slip haljina koja se sjajno uklapa s bluzom od tankog krepa. 

Bridal je novi program koji obuhvaća vjenčanice i svečane haljine za posebne prilike, izrađene od prirodnih materijala kao što su svila, svileni taft i muslin. 

"Misija našeg brenda je poticati majstorsku izradu, istraživati i promicati bogatstvo hrvatskog narodnog ornamenta u kombinaciji sa suvremenim trendovima i potrebama moderne žene. Svakom smo odjevnom predmetu posvetili veliku pažnju, a prilikom izrade posebno su nam bili važni detalji kao i odabir prirodnih materijala. Pažljivi smo, kvalitetni u materijalima i u izradi, a usto i jako pedantni jer želimo da naša odjeća savršeno pristaje, ali i da dugo traje.

Da se čuva, nosi i nasljeđuje", ističe Anamarija Filipović-Srhoj i nadodaje da se kolekcija brenda izrađuje u zagrebačkim majstorskim radionicama pri čemu se koriste visokokvalitetni prirodni materijali.

U modnom editorijalu snimljenom za ovu kolekciju model je Leonarda Z.(Talia Model), fotografije je snimila Petra Mikšik, a šminku i frizuru potpisuje Mirna Čurak. Više informacija o brendu i kolekciji pronađite na Instagramu, web stranici ili u showroomu brenda.