Molly Goddard

GG izbor: jedan kardigan i styling inspiriran djetinjstvom

20. kolovoz 2020.
Fotografije: Imaxtree/Promo
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Za londonsku dizajnericu moda je igra u kojoj zaista uživa pa nas sve poziva na razigrane i nespojive kombinacije, neopterećene, bez puno razmišljanja o pravilima.

Na prvi pogled jesenska kolekcija dizajnerice bazirane u Londonu opisala bi se nasumičnom, a i bajkovitom - ispod voluminoznih haljina od tila nose se retro kardigani pastelnih boja, sve to uz crne bajkerske čizme - jer zašto ne? Modna pista za Molly Goddard je poput igrališta, prepoznatljiva je od početka svoje karijere po razigranom i maštovitom dizajnu u kojem se uvijek osjeti malo nostalgije. Prilikom stvaranja jesenske kolekcije razmišljala je o djetinjstvu i radosti odijevanja. Suknje na volančiće uz pletivo i traperice nosila je dok je lutala s ocem po Notting Hillu.

image
Ispod ili iznad haljine, za dozu dječačke neopterećenosti

Vuneni kardigan Fair Isle u kombinaciji boja - zelene, plave i crvene ujedno je i posveta brojnim sajmovima antikviteta i second hand odjeće koje rado posjećuje. Poznata po balskim haljinama s naslaganim volanima od tila i po pastelnim bojama (nosila su ih Rihanna, lik Villanelle iz serije "Killing Eve"...), za hladnije dane nam sugerira razigrane kombinacije iz djetinjstva - vuneni kardigan i suknju ili haljinu od tafta ili tila. 

image
Timmy Fair-Isle kardigan od vune (418 eura); Matches Fashion

A stilske igre i dobro raspoloženje u sezoni jesen/zima će nam dobro doći - moda je, između ostalog, i pravi mood booster. Osim što obožavamo udobna pletiva čim temperature počnu padati, s 2020. godinom kardigani su ponovno dobili na važnosti, a ovaj u razigranom dizajnu londonske dizajnerice već ima obožavatelje jer je model u plavoj boji trenutno rasprodan s Matches Fashion web shopa. Ako ga i vi želite, za njega je potrebno izdvojiti 418 eura. 

image
Razigrani, vintage i unikatno - kardigan s nosi ispod bluze od tila
image
Po prvi puta na pistu je poslala mušku i žensku kolekciju