U Milanu

Glamurozna kolekcija Krie Designa podsjeća nas da nikada ne zaboravimo naše snove

04. prosinac 2020.
Fotografije: Vittorio La Fata

Dizajnerica Kristina Burja je na 10. Green Fashion Weeku u Milanu predstavila novu kolekciju posvećenu snovima - imena "Dreamers Yard".

Na internacionalnom događaju koji već godinama promiče održivi razvoj u modnoj industriji, brend Krie Design sudjeluje od prvog izdanja 2016. godine, pa je nova kolekcija predstavljena i ove godine, u talijanskoj modnoj prijestolnici. 

U stresnoj godini punoj izazova, dizajnerica se vodila mišlju kako moda uljepšava stvarnost i inspirira ljude da sanjaju. Kaputi, predimenzionirani sakoi, zanimljivi korzetirani remeni, haljine koje oduzimaju dah, kao i nezaobilazne kombinacije od eko kože po kojima je dizajnerica prepoznatljiva tako čine novu kolekciju koja odiše glamurom kultnih diva te hedonizmom koji fashionisti priželjkuju.

Dizajnerica je o cijelom projektu i svojoj kolekciji govorila i za televiziju Fashion TV: "Ne možemo promijeniti svijet u jednom danu, ali možemo govoriti i promicati vrijednosti koje su blagotvorne, kako za našu planetu tako i za ljude koji su u ovoj industriji izuzetno ugroženi, kada govorimo o nehumanim radnim uvjetima masovne proizvodnje tekstila na svjetskoj razini. Kolekcije moraju duže trajati. Kada birate odjeću morate se zapitati odakle dolazi odjeća koju želite kupiti i tko je to proizveo te u kojim uvjetima? Trendovi moraju postati tiši jer puno je drugih glasova koje treba pojačati. Upravo to je moj moto dok kreiram kolekcije  koje su kvalitetne, jedinstvene i pristupačne te proizvedene s ljubavlju u Hrvatskoj", izjavila je Kristina. 

Kristina Burja je u Milanu predstavila samo dio noviteta, a za nekoliko dana najavljuje veliko modno iznenađenje i zanimljivu suradnju. Ostaje nam pričekati novosti!