Stiže 2022.

H&M najavio kolekciju s velikom modnom ikonom - Iris Apfel

09. rujan 2021.
Gloria Glam

High street brend otkrio je da za proljeće iduće godine priprema kolekciju u suradnji s modnom muzom Iris Apfel, a tijekom Tjedna mode organizirat će i proslaviti 100. rođendan odajući počast upravo njoj, koja je desetljećima velika inspiracija mnogim ljubiteljima mode.

Iris je neovisna poslovna žena, dizajnerica interijera, modna dizajnerica i ikona stila, poznata po upečatljivom načinu odijevanja, snažnoj individualnosti, odvažnim modnim odabirima i kreativnim dizajnerskim rješenjima. Ona je utjelovljenje ideje da stil i inspiracija mogu doći bilo gdje i od bilo koga, bez obzira na cijenu.

H&M je htio surađivati ​​s Iris zbog njenog ekscentričnog stila i utjecaja na modnu zajednicu. Iris je 100 godina nadahnjivala ljude na kreativnost, slavljenje i prihvaćanje svog stila te je i dalje pionir u modnoj industriji, a njezina šarena odjeća i odvažni modni dodaci već su desetljećima predmet fascinacije.

Ključni komadi u ovoj kolekciji šareni su, poput cvjetnih odijela, haljina s karanfilima i printevima, a sve je napravljeno od mješavine tekstura, sa zanimljivim krojevima i uzorcima. Odjeća je popraćena posebno dizajniranim nakitom i modnim dodacima.

Svi materijali korišteni u kolekciji izrađeni su od recikliranih materijala ili od materijala dobivenih iz održivih izvora, a svaki odjevni predmet i modni dodatak izrađeni su imajući u vidu cirkularnost.

“H&M je sjajan i apsolutni je pionir u svom području, i to mi se sviđa! Također volim kad stvaram nešto što je pristupačno, što je H&M već savladao ”, izjavila je Iris Apfel, dok je Anne-Sophie Johansson, kreativna savjetnica za žensku odjeću u H&M-u, poručila kako su odabrali Iris utjelovljuje ono što nazivamo osobnim stilom - stil koji je lijep, ukrašen, eklektičan i uvijek aktualan te pokazuje da je moda sredstvo za izražavanje. 

Kolekcija Iris Apfel x H&M odaje počast njezinom jedinstvenom stilu i u prodaju će se pojaviti početkom 2022. godine.