Space age

Hladna sezona u futurističkim nijansama srebra

02. prosinac 2021.

Fotografije: IMAXtree

Osim svih jarkih boja koje su se pokazale kao trend sezone, naš izbor u prosincu pada na hladne tonove srebra.

Futurizam je već nekoliko sezona u fokusu modnih dizajnera, no, dok je do sada on bio distopijske aka Matrix estetike, nova vrsta modnog futurizma ugledala se na dizajn Pierrea Cardina i Paca Rabannea iz godina prošlog stoljeća. Suvremeni futurizam tako se oslanja na space chic eru i donosi srebro kao vodeću nijansu na koju ćemo obratiti pažnju. Ne postoji bolje vrijeme za to od ovog blagdanskog koje je pred nama - na svaki party unosimo dodatnu dozu partyja uz modnu kombinaciju metalik sjaja - uz šljokice, kožu srebrne boje ili vinil koji privlači pažnju zanimljivim sjajem. 

Futurizam inače, nikada nije bio prigodniji modni stil kojem se možemo okrenuti - vizija budućnosti tema je ne samo na modnom polju, već u svim sferama lifestylea, k tome, sadašnjost u ovom trenutku nije toliko optimistično mjesto. Pa umjesto bijega u prošlost i nostalgičnih trendova koji su  kroz ovu godinu dosegnuli svoj vrhunac, futuristička moda druga je krajnost prema kojoj se krećemo, a koja izgleda suvremeno, inovativno i pomalo provokativno. Boje tekućeg srebra igraju veliku ulogu, bilo da  se nose kroz modne dodatke ili u cijelom looku.

image

U modnim kolekcijama brendova: Balenciaga, Michael Kors, Off-White

image

Kolekcije brendova Alexandre Vauthier, Moschino i Balmain

Metalik sjaj vidjeli smo na pistama luksuznih brendova poput Sportmaxa, Moschina, Michaela Korsa i Balmaina, što nas je inspiriralo za ovogodišnje modne kombinacije koje ćemo nositi na blagdanskim tulumima. Dakle - sa šljokicama ne možete pogriješiti, a možda još primamljivija opcija koja više naginje prema space estetici su modni komadi srebrnog sjaja u kojima ćete sigurno zasjati u svakoj prostoriji.

image

Suknja s prorezom Reserved (599,90 kn)/ pletena haljina Galvan; Matches Fashion (595 eura)/ mekana torbica Bottega Veneta (1450 eura)/ tunika kratkih rukava The Attico; Net-a-Porter (4742 kn)/ torbica Cult Gaia; Net-a-Porter (3124 kn)/ cipele na platformu Miu Miu; Matches fashion (898 eura)/ kombinezon s prorezom Stradivarius (299,90 kn)/ cipele s niskom petom Prada (770 eura)/ metalik hlače Edited; About You (525 kn)