Kalimero

Hoće li ovaj model postati nova it torba kuće Bottega Veneta?

10. kolovoz 2022.

Fotografije: IMAXtree

Gloria Glam

Upravo zahvaljujući torbama je kuća Bottega Veneta doživjela veliki procvat u posljednjih nekoliko godina pa se s nestrpljenjem očekivao prvi model novog kreativnog direktora.

Matthieu Blazy se za svoju debitantsku kolekciju u kući Bottega Veneta, za jesen/zimu 2022., okrenuo osnovama modnog brenda i predstavio liniju koja se fokusira na kožu. Od kožnih hlača s efektom trapera i bijelog topa pa preko kožnih komada zahvaljujući kojima je brend i izgradio ime. Svojom prvom kolekcijom želio je pokazati kako je Bottega Veneta više od torbi kao što su Cassette, Jodie i Double Knot na koje se prijašnji kreativni direktor Daniel Lee poprilično oslanjao. Ipak, kako se nova modna sezona približava, sve više u fokus dolazi prva torba koju je Blazy kreirao za brend: Kalimero.  

Na reviji je predstavljena u različitim modelima i bojama, a nosili su je i muškarci i žene. Možete birati između nijansi Barolo, Cob, Bone i Butter, a svaka od torbi je napravljena od teleće kože u stilu tkanja intreccio po kojem je brend i prepoznatljiv - ovog je puta doduše podstavljen gustom isprepletenom teksturom. Može se nositi klasično ili pak na način na koji su je modeli nosili na modnoj pisti - remen oslobođen s jedne strane i prebačen preko ramena. 

Ipak, ono po čemu se razlikuje od drugih "it" torbi modne kuće je cijena novog modela - za Kalimero treba izdvojiti 7500 američkih dolara, dok se za druge modele poput bucket torbe i pochette modele te čeka objava cijene. Primjerice, cijena popularnog Pouch modela je do 3800, najveći model Jodie je 6250, dok je Cassette s lancem 5000 dolara.