Street style report

Inspiracija s ulica Pariza: Kako izgleda redefinirani pariški chic

05. ožujak 2023.

Fotografija: launchmetrics.com/spotlight

Još nekoliko dana revija u Parizu je pred nama - već su se predstavili s novim kolekcijama Loewe, Givenchy, Saint Laurent i Dior. I ulična moda nosi estetska obilježja ovih brendova.

Sve do 7. ožujka Pariz će biti ispunjen modnim entuzijastima i onima koji su stalan dio ove industrije. Održat će se ukupno 66 modnih revija uz 41 prezentaciju, sve to u samo tjedan dana koji se izmjenjuju u hektičnom ritmu. Pariška street style scena je raznovrsnija no ikad - od mnogih outfita koji su posvećeni luksuznim modnim kućama poput Diora ili Ricka Owensa, pa do stvarnih street style kombinacija. Čini se da svatko želi stati na kraj neuhvatljivom pojmu "pariškog chica", pa svatko od uzvanika na svoj način redefinira taj chic i nudi ga u svom izdanju.

To uključuje duge kapute naglašenih rukava i ramena, traper i kožne jakne nošenog izgleda. Također, nove (i stare) favorite kada su u pitanju torbice - od Dieselovog popularnog modela do vintage Dior Saddle torbice koja je apsolutni favorit već godinama. Zanimljiv je i ponuđeni kontrast u stilovima i siluetama - sve češće možemo vidjeti outfite koji se referiraju na eleganciju pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća, kroz komplete, elegantne suknje, kratke kapute, pa i šešire. S druge strane, nalazi se, i nadjačava eleganciju, neprolazni street style trend oversize odjeće - izgleda da nam se, u kojem god se gradu nalazili, udobnost i dojam sigurnosti koju nudi oversized odjeća uvukla u ormare i skrojila nove navike odijevanja.