Style File

Inspirirani smo stilskim izričajem Else Hosk

31. kolovoz 2022.

Fotografije: Shutterstock Editorial/Profimedia

Instagram ove švedske manekenke svakodnevna je postaja onima koji se žele inspirirati za genijalne street style lookove.

U svijet modelinga Elsa Hosk zakoračila je s nepunih 14, a od tada nosila revije za brendove kao što su Versace, Dior, Balmain, Moschino, Isabel Marant, Valentino, Miu Miu, Michael Kors i Blumarine - tu ćemo stati, jer nabrajati bismo mogli unedogled. Na scenu se probila pobijedivši 2012. u showu ekvivalentnom "Hrvatskom Top Modelu", a među konkurencijom u karijeri istaknula se i proslavila nešto kasnije, kao jedna od Victoria‘s Secret anđelica. Ove je godine najavila i pokretanje vlastitog brenda Helsa, koji bi u prodaju trebao krenuti ovoga rujna.  

Svoju je profesionalu košarkašku karijeru žrtvovala za onu manekensku, a danas na Instagramu broji čak osam milijuna pratitelja. Jedna je od onih koje s razlogom nazivamo influencerima, jer vrši velik utjecaj na modu i suvremene trendove. Zbog njenih je Kalda čizama na TikToku porastao interes za home made traper-čizme, a njeni su lookovi često rekreirani na drušvenim mrežama.

image

Fotografije: Profimedia

image

U cropped oversized odijelu
Fotografija: Shutterstock Editorial/Profimedia

image

Fotografije: Profimedia

image

Fotografija: Profimedia

image

Na Cannes Film Festivalu/na Vanity Fair Oscar partyju
Fotografije: Shutterstock Editorial/Profimedia

image

Fotografije: Shutterstock Editorial/Profimedia

image

Fotografije: Profimedia

Njena garderoba uključuje sve ženstveno: od romantičnih beachcore pletiva do bijelih elegantnih odijela, od oversized hudica i traperica do posh haljina i onih maštovitih, kreativnih komada poput crop blejzera. Koža joj je blistava, a skincare rutina, kaže, jednostavna, jer nema vremena ni za što komplicirano. Ali zato uvijek pronađe vremena za natapanje u vrućoj kupki uz plamičak Byredo svijeće, što joj je omiljena metoda opuštanja i razonode. U intervjuu za Harpers Bazaar izjavila je kako su njene najmaštovitije kombinacije posljedica, paradoksalno, manjka vremena: što je veća stiska i panika, to je manje promišljanja u stvaranju outfita. Zato poseže za raznolikim, udobnim i jednostavnim komadima, što često rezultira upravo modnom rapsodijom. Svoj stil opisuje, kako drugačije, nego epitetima "udobno, eklektično, jedinstveno i opušteno".

Često uspoređivana s likom Else iz "Snježnog kraljevstva", Elsa Hosk sve je suprotno od onoga što bi čovjek mogao pretpostaviti ugledavši je. Opisuje se kao vrlo privatnu osobu koja ne voli gužve niti pažnju, i najviše bi voljela kad je ljudi na cesti ne bi prepoznavali. Ne smatra se seksepilnom, a dugo joj je trebalo da prihvati činjenicu da "nije ružna". U svakodnevnom životu, odnosno njegovom casual izdanju, zabavna je i voli se glupirati, a najviše voli boraviti u prostranim trenirkama. Nasuprot tome, na Instagram je profilu najčešće gledamo u oskudnim badićima i donjem rublju čime nas motivira ne samo na shopping, već i na trening, jer senzualni komadi koje izabire za feed - uske mini suknjice i kratke traper hlačice - savršeno prate njenu slim figuru.