2022. favorites

‘It‘ torbe koje se ove godine nalaze na svakoj listi želja

17. kolovoz 2022.

Fotografije: IMAXtree

Iza nas je veći dio 2022. godine, i prije nego što osvijestite taj podatak, sjetimo se koliko je u modnoj industriji donijela uzbudljivih trenutaka. Među njima su, nama među omiljenima - cool torbe koje su obilježile protekle mjesece.

Znamo kako se lako povesti za trendovskim komadima koji danas vrlo brzo steknu status ‘it‘ komada i koje "jednostavno morate imati". Izazov je u tom trenutku procijeniti je li nam taj komad zaista potreban i uklapa li se u naš stil, ili je riječ o prolaznom trendu. Kada su dizajnerske torbice u pitanju, to može biti sklizak teren. Investicija u dizajnersku torbu dobra je ako je promišljena - onda kada ste sigurni da ćete taj model nositi i sezonama nakon. Pomoći može i zasićenost nekim modelima koja vlada ponajviše na društvenim mrežama - 2022. godina iznjedrila je ‘it‘ komad torbica, odnosno one koje su u ovim mjesecima zaslužile veliku popularnost. Ako ste već bacili oko na neki od ovih modela i do sada vam nije dosadio unatoč popularnosti, možda je pravo vrijeme da ga nabavite. U svakom slučaju, ovi modeli nametnuli su estetiku koju prate i druge modne kuće, pa vjerujemo da će siluete slične ovima obilježiti modnu jesen. Izdvajamo dizajnerske torbe koje su ove godine dio "cool ekipe".

DIESEL 1DR

U 2022. godini Diesel se pod vodstvom Glenna Martensa ponovno popeo na sam vrh modne scene, a u tome je sudjelovala i torbica 1DR - model prihvatljive cijene koji trenutno uživa veliku popularnost. No, predviđamo da sa scene neće nestati tako brzo - jednostavna, a efektna estetika koja naginje ka sportskoj prilagođava se svakoj sezoni. 

image

Fotografije: IMAXtree

BALENCIAGA LA CAGOLE

Tijesna je borba u popularnosti između Dieselove i Balenciagine La Cagole torbice. Čini se da je Balenciaga ipak odnijela pobjedu i trenutno ima najpoželjniji model sezone. O La Cagole liniji već se pisalo u više navrata i s nostalgičnim, buntovničkim moto-dizajnom zaslužila je status kultnog modela - nose je "svi", od Kim Kardashian do domaćih i stranih influenerica.

image

Fotografije: IMAXtree

COPERNI SWIPE

Od Doje Cat do Kylie Jenner, celebrityji su se brzo uhvatili za Copernijevu Glass torbu koja se pojavila i na crvenom tepihu. Neosporan je wow efekt staklene torbe prepoznatljivog oblika - i savršena je za one cool fotke na Instagramu. 

image

Fotografije: IMAXtree

PRADA TRIANGLE

Idealna za minimaliste, za ljubitelje sportske estetike, kao i štovatelje Prade. Triangle model prati oblik logoa koji se nalazi na ovoj torbi - jednostavna je, praktična i ima sve što možete poželjeti od jednog dizajnerskog modela. Također, odmak je od poznate Prada Cleo torbe. 

image

Fotografije: IMAXtree

CELINE TRIOMPHE

Ako govorimo o timeless modelu u koji se isplati uložiti, mislimo na Celine Triomphe. Dolazi u više boja i veličina i ne morate brinuti o tome hoće li s uklopiti u neki styling. Kod ovog modela, ne promišljamo dva puta.

image

Fotografije: IMAXtree

CHANEL 22

Ova sezona prolazi u znaku sukoba dimenzija - i dalje su tu minijaturni modeli, a suprotstavljaju im se oni XL veličine, poput Chanel 22 torbe. Ova kožna prošivena torba s lancem dobila je ‘it‘ status čim se pojavila na pisti francuske kuće. Ipak, prije kupovine, predlažemo da je isprobate uživo - možda neće laskati niskoj figuri. 

image

Fotografije: IMAXtree