Trending

Jacquemus ima trenutno najpoželjniji mikro kardigan

19. kolovoz 2021.
Fotografija: IMAXtree

Kardigan iz nove kolekcije francuskog dizajnera nedavno je viđen na modnoj pisti i već je postao jedan od najpopularnijih komada na modnoj sceni.

Simpatije publike, ali i modnih insidera prema Simonu Porteu Jacquemusu ne jenjavaju. Jedan od razloga je energija koju prenosi svakom novom kolekcijom, također mu polazi od ruke donijeti modne komade seksepilnog karaktera koji nikada ne prelaze granicu dobrog ukusa. Čak i kada se radi o haljinama s visokim prorezom ili minijaturnim topovima, Jacquemusovi komadi uvijek su lako nosivi sa svime. Francuski dizajner tako iz sezone u sezonu servira nekoliko bestsellera koji preplave naš Instagram feed i upišu nam se na privatnu listu želja - u jesenskoj sezoni to će biti minijaturni kardigan koji je gotovo preko noći postao ‘it‘ komad.

image
Megan Fox i Hailey Bieber u kardiganu s potpisom Jacquemusa
Fotografije: Profimedia/rexfeatures.com

Opravdavamo to brojnim stylinzima nekih od najutjecajnijih modela na svijetu - Kendall Jenner, Hailey Bieber, Bella Hadid, sve od reda ljubiteljica Jacquemusa već su nosile kardigan koji dolazi u nekoliko varijanti, a koji se čini kao da se jedva "drži" uz pomoć malenog gumbića ili metalne pločice. U tome, i minijaturnim dimenzijama, leži seksepil ovog komada, a najčešće se kombinira uz baggy hlače ili traperice.

image
Najnovija kolekcija francuskog dizajnera
Fotografija: Profimedia

Kardigan je dio njegove posljednje kolekcije "La Montagne", kroz koji je dizajner provukao jake boje poput crvene, narančaste i ružičaste i obilježio kolekciju nosivim komadima koji se ističu izrezima ili trakama. Ako vas zanima kardigan, cijena mu iznosi 300 dolara za crop verziju, 360 dolara za model s dugim rukavima te 270 dolara za crop model kratkih rukava. Dio kolekcije je i košulja koja se nosi na isti način poput kardigana, a koju je jednostavnije nositi u svakodnevnim prilikama. Sve skupa nosi duh devedesetih godina i stila Gwyneth Paltrow i J. Lo koje su nosile kardigane i košulje povezane s tek jednim ili dva gumba. Inače, pretraga pojmova front tie toppin top posljednjih tjedana skočila je za 78 posto, pa vjerujemo da hype oko Jacquemusovih kardigana neće padati. 

image
Kardigan La maille Pralù (360 dolara)/
kardigan Le cardigan Alzou (300 dolara)