Equestrian style

Jahaće čizme su ultimativna (i chic) investicija za kišnu jesen

04. rujan 2021.
Fotografije: IMAXtree

Niste sigurni u koje čizme uložiti za jesen? One jahaćeg stila iznimno su tražene i popularne ove sezone, a da ne kažemo i veoma - praktične.

Dok čizme i gležnjače combat stila nastavljaju biti vodećim trendom u jesenskoj sezoni, sve češće se kao klasična i dobra sezonska investicija shvaćaju čizme koje se uklapaju u equestrian stil. Jahaće čizme, kao i cjelokupni look inspiriran konjičkim sportom, ove godine imaju svoj 'it' trenutak i vjerujte nam, ovakve čizme viđat ćemo posvuda. 

Klasična silueta visoke kožne čizme najčešće dolazi u crnoj ili smeđoj boji i idu ruku pod ruku s klasičnim i elitnim engleskim modnim stilom. Pomalo pretenciozno, ali ne pretjerano, u granicama suvremenog i preppy stila. Možete se inspirirati tim izričajem i nositi visoke čizme u kombinacijama takvog duha, no zapravo lako će se kombinirati uz sve, traperice širokih nogavica, cargo hlače, kožni sako ili baloner, ispod haljine ili uz mini suknju... Najzahvalnije su za kišnih jesenskih dana, praktične su i udobne jer ne dolaze s visokom potpeticom, a u svemu tome izgledaju stylish i elegantno. 

image
Street style inspiracija s ulica Milana
Fotografija: IMAXtree

Elisabetta Franchi cijelu je jesensku kolekciju posvetila jahačkom stilu, elemente je na modnoj pisti donio i Gucci kao i francuski Chanel - modna kuća čija je osnivačica Coco Chanel još davnih godina implementirala elemente jahačke odjeće u ženski ready-to-wear. Inspiracije ne nedostaje niti ako pogledate street style kombinacije modnih urednica i buyerica, pa ako ste se sada uvjerili da su jahačke čizme jedna od boljih investicija, donosimo i gg izbor najboljih iz ponude. 

image
Kolekcija kuće Elisabetta Franchi (IMAXtree)/ u kolekciji Aria modne kuće Gucci (Profimedia)
image
Kombinirane čizme Zara (799,90 kn)/ čizme od kože Mango (999,90 kn)
image
Kožne čizme Ralph Lauren (1709 kn)/ kožne čizme Tommy Hilfiger (200 eura)/ kožne čizme Fabi; Karla (4290 kn)
image
Kožne čizme Isabel Marant; Farfetch (595 eura)/ kožne čizme Saint Laurent; My Theresa (1295 eura)/ kožne čizme Chanel (2100 dolara)