Estetika ‘ružnog‘

Jeste li spremni za klompe?

26. ožujak 2021.
Fotografija: rexfeatures.com
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Pitamo se jer ćemo ih, sudeći po modnim pistama i street style fotografijama, u 2021. godini teško izbjeći.

Trend 'ružne' obuće daleko je od izumiranja. Na scenu ove sezone stupaju - klompe i sviđalo vas se to ili ne, sigurno smo da ćete ih često viđati u proljetnim i ljetnim modnim kombinacijama. Na prvu ih možda ne možete i ne želite povezati s fashionable izgledom, no možda vas uvjerimo u suprotno, jer klompe nužno ne izgledaju loše. Štoviše, neki od novih modela izgledaju jako chic - na svoj chunky i vintage način.

Od modne kuće Hermès koja ih je predstavila kao dio nove kolekcije za 2021., pa sve do street style zvijezda i modela poput Else Hosk - svi najavljuju novu modnu eru klompi koje izgledaju baš stylish. Trenutno najpopularnije dolaze u duhu boho stila i zrače estetikom sedamdesetih godina, koja je obilježila neke kolekcije, pa samim tim i aktualne trendove pa ih lako možemo zamisliti uz maksi haljinu s uzorkom i traper prsluk, ali i uz hlače ili traperice baš kao što ih je uz model zvonolikih nogavica nosila Alexa Chung. 

image
Street style
Foto: rexfeatures.com
image
Kolekcija modne kuće Hermes
Foto: Imaxtree

Osim Hermèsa, model kuće koji zrači francuskim chicom je onaj iz ponude Chanela, izrađen od kože, a klompe nudi i Isabel Marant, ali i high street kuće poput Uterqüea i Zare. Najčešće ih u novim verzijama krase zakovice, životinjski uzorak poput kravljeg ili pak cvijeće i tratinčice - za potpuni boho look. S obzirom na to da im je potpetica niska, nameću se kao praktični izbor za obavljanje svakodnevnih obveza. No, za naglašeni fashion trenutak, posegnite za modelima s debelom, visokom potpeticom.

image
Kukičani top Reserved (249 kn)/ traperice širokih nogavica Lemaire; farfetch (315 funti)/ traper jakna Mango (349,90 kn)/ izvezena haljina Reserved (299 kn)/
crne klompe sa zakovicama Hermes (1020 funti)/ klompe sa ukrasnim lancem Uterque (1090 kn)/ klompe na potpeticu Mango (449 kn)/ klompe s punom petom i otvorenim prstima Chloe (595 eura)/ klompe s rupom u potpetici Zara (999 kn)/ klompe od kože Chanel (900 dolara)/ klompe s aplikacijom cvijeća Fabrizio Viti (470 eura)