Na modnom radaru

Kako osvježiti garderobu: izabrali smo komade oko kojih gradimo proljetne lookove

21. ožujak 2023.

Fotografije: launchmetrics.com/spotlight

Radujemo se dolasku nove sezone, a s njom dolazi i modno pojačanje - analiziramo postojeće komade u garderobi i dodajemo potrebne novitete.

Prijelaz iz zimske u proljetnu sezonu donosi najviše uzbuđenja, barem ako govorimo u kontekstu mode. Proljetna sezona uvijek dolazi s predznakom slobode - oslobađamo se od teških slojeva odjeće, kaputa, vune i robusne obuće i svodimo styling na prozračne krojeve i siluete s kojima se lakše poigravati. Ono što treba imati na umu - priprema za novu sezonu ne podrazumijeva kupovinu cijelog arsenala nove odjeće i trendovskih komada - kako bismo osvježili ormar dovoljno je nekoliko kvalitetnih komada odjeće te modnih dodataka koji će postojećoj garderobi dati na svježini i koji će nam omogućiti dodatne stilske mogućnosti. Ponekad je i detalj poput tankog remena ili velike torbe dovoljan kako bismo začinili jednostavnu modnu kombinaciju. Ako ste u potrazi za novim komadom u garderobi oko kojeg ćete graditi proljetne modne priče, predlažemo nekoliko aktualnih favorita. Naravno, ne mislimo da ih sve treba posjedovati - odaberite komade koji vam nedostaju i koji se najbolje uklapaju u vlastiti stil. 

+ crvena boja

...Kakvu su na pisti predstavili Salvatore Ferragamo, Givenchy, Alexander McQueen... Efektna crvena boja najbolje izgleda u obliku sakoa ili haljina koje su jednostavne krojem i dolazi kao predah od sveprisutne ružičaste boje - iako će uz ružičastu činiti sjajnu color block kombinaciju. 

image

Sako na jednostruko kopčanje H&M (64,99 eura)/
pencil haljina Zara (49,95 eura)

+ slingback cipele

Ravne ili uz potpeticu, manje je važno - ovogodišnje ‘it‘ cipele dolaze uz špic, a posebno smo slabi na modele s niskom kitten potpeticom koje donose duh devedesetih godina. 

image

Slingback cipele na petu Mango (59,99 eura)/
ravne cipele Zara (22,99 eura)

+ relaxed denim 

Traper je ove sezone u prvom planu, a nosi se onaj u kojem se kroz cijeli dan osjećamo slobodno i nesputano. Široke nogavice, prorezi, isprani traper... Kombinirajte ga uz poslovne komade poput sakoa ili pak uz još jedan traper komad, poput široke košulje u istoj nijansi. 

image

Traperice s poderotinama Zara (29,95 eura)/
široke traperice Pull&Bear (27,98 eura)

+ velika torba

Modeli u koje će stati baš sve što poželimo. Bottega Veneta, Salvatore Ferragamo, Altuzarra, Khaite i mnogi drugi modnih brendovi umjesto minijaturnih torbica predstavljaju one velikih dimenzija. Svakako će svakom outfitu dati na dozi dramatičnosti. 

image

Torba u obliku polumjeseca COS (175 eura)/
shopper kožna torba Bottega Veneta (2500 eura)

+ office ready

Iako predstavljena za jesensku sezonu, iz Fendijeve posljednje kolekcije zapisujemo natuknice za suvremeni poslovni stil. Sharp tailoring, strukirani sako, savršeno krojene hlače s dodatkom plisea, nalaze se na moodboardu za proljetni office stil. 

image

Prsluk s džepovima Mango (69,99 eura)/
lepršave hlače Zara (29,95 eura)

+ dobar basic komad

U posljednjim kolekcija modnih brendova vidljiv je trend stylish jednostavnosti i casual stila. Traperice, bijeli t-shirt, tank top i slični basic komadi uz minimalan trud daju maksimalan efekt. Miu Miu kolekcija očitala je lekciju kako osnovne modne komade ukomponirati u suvremenu garderobu. 

image

Tank top s prorezom Massimo Dutti (39,95 eura)/
majica u slojevima Zara (17,95 eura)

+ maksi suknja

Neočekivani trend sezone koji se već nosi su maksi suknje od trapera - ako ipak ne preferirate ovakve modele, preusmjerite pažnju na slip modele koji sežu do gležnja ili do poda. U svakom slučaju, maksi suknja je neizbježan modni komad za proljeće. 

image

Midi suknja Mango (25,99 eura)/
suknja od trapera Mango (49,99 eura)