Most wanted

Kako ove sezone stiliziramo omiljeni sako

12. travanj 2021.
Fotografije: Imaxtree
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Kako ga nosimo i koje modele biramo - ulice modnih prijestolnica sugeriraju jednobojne koji pristaju na sve i nosivi su godinama.

Sva njegova jednostavnost čini ga tako posebnim, komad koji se ne ubraja u trend i ne poznaje prolaznost je njegovo veličanstvo - sako. O sakoima je ispisano nebrojeno mnogo stranica, no i dalje nas fascinira praktičnost i elegancija ovog komada. Sjajan u svakom razdoblju godine, posebno omiljen u prijelaznom vremenu kada će zamijeniti jaknu pa naravno da i ovoga proljeća razmatramo kako i koje modele sakoa nositi. 

Uz traperice, hoodicu, svilenu bluzu, trenirku ili haljinu - slaže se sa svakim komadom u ormaru i prilagođava se stilu, bio on glam, cool ili sportski. Oni koji trenutno prevladavaju kao najtraženiji su sakoi oversized kroja, ponekad i preširokog te oni klasičnog dizajna. Crna, bijela, bež ili siva boja najčešće su bile na ulicama svjetskih metropola, no u modnim pričama izdvojio bi se i poneki model u neobičnoj boji poput crvene, plave ili nježno žute, kao i oni smeđi - tada su najčešće kožni i takvi sakoi trenutno vladaju kao omiljeni trend inspiriran devedesetim godinama kada su ga u off-duty kombinacijama nosili supermodeli poput Cindy Crawford, čiji nas lookovi i danas inspiriraju. 

image
Fotografije: Imaxtree
image
Fotografije: Imaxtree

Predlažemo da ga ove sezone nosite uz midi haljinu - pripijenu uz tijelo ili fluidnu, cvjetnog motiva i proljetnog raspoloženja. Također, nose se kao dio odijela u business kombinacijama koje pak nose effortless notu ako se stiliziraju uz tenisice i šilt kapu, a vjerojatno omiljeni način kombiniranja sakoa uključuje traperice i pamučnu majicu kratkih rukava - ima nešto posebno u ovoj tako jednostavnoj i čestoj, a chic kombinaciji. No uz ove prijedloge, istina je da ga zaista možete nositi kako vam najbolje odgovara - u tome leži njegova ljepota. 

image
Fotografije: Imaxtree
image
Sako oversized kroja The Frankie Shop (179 eura)/ sako s kopčanjem Zara (399,90 kn)/ sako od mješavine vune Maje; The Outnet (217 eura)/ sako od umjetne kože Reserved (349,90 kn)/ sako na tanke prugice Ganni (325 eura)/ sako oversized kroja Arket (150 eura)