#TRENDING

Kralj nove sezone: Nikolina Lacković savjetuje kako kombinirati komade od samta

24. listopad 2023.

Fotografija: Launchmetrics/ Spotlight

Samt se ove jeseni nosi u svim kombinacijama i bojama i odlična je nadogradnja već postojećoj garderobi.

Jesenski dani u fokus nam vraćaju materijal koji je idealan za hladniju sezonu - samt. Bez obzira na to radi li se o hlačama ili sakou, suknji ili košulji, u svakom od ovih komada bit ćete zamijećeni na ulici i pokazati da dobro pratite trendove. 

Naime, ove sezone nosimo samt u svim kombinacijama. U jesenskim bojama i onim nešto upečatljivijim, ovaj materijal savršeno će se uklopiti sa svakim komadom koji već imate u ormaru pa će biti odličan dodatak vašoj garderobi. 

image

Hlače Frame/ Majica COS/ Cipele Bluemarine/ Naušnice Melissa Yake/ Sako Hugo Boss/ Jakna Jadia/ Torba COS

Najviše ga volimo u crnoj, smeđoj, sivoj i bež varijanti, a sada dolazi i u zanimljivim kombinacijama s viskozom i svilom te tako dobiva na finoći i eleganciji. Primjerice, Brunello Cucinelli u svojoj ponudi ima odijelo od samta i svile koje može parirati svim boljim materijalima na tržištu.

image

Prsluk Goldsign/ Hlače Brunello Cucinelli/ Sako Isabel Marant/ Hlače Goldsing/ Odijelo Brunello Cucinelli 

Ako se, pak, odlučite za samtene hlače u casual sportskoj varijanti kombinirajte ih s kašmirom ili tankim jednostavnim majicama dugih rukava te traper dodatcima. Sakoi koji nisu pretanki i presjajni dobra su nadogradnja outifita u kojem je samt glavna zvijezda.

image

Kratke hlačice i majica Miu Miu/ Jakna Norma Kamali/ Naočale Miu Miu/ Tenisice od samta Autry/ Torba Loro Piana

Isabel Marant, Brunello Cucinelli, Tom Ford i Frame samo su neki od brendova koji gotovo svake godine u svom jesenskom repertoaru imaju ovaj baršunasto-prugasti materijal. Iako ga ne povezuju s elegancijom, laganom svilenom košuljom, kašmir vestom, salonkama ili mokasinama postiže se ležeran pariški look koji će odisati ženstvenošću. Ipak, treba napomenuti da se s preopuštenim kombiniranjem ovog materijala može vrlo lako postići preležeran ulični look, što nije cilj. 

image

Mokasine Arket/ Pulover & Other Stories/ Sako Tagliatore/Torba Bottega Veneta/ Traperice & Other Stories/ Pulover AMI Paris Hlače Veronica Beard/ Naušnica Maria Tash/ Naočale Saint Laurent

Ove sezone su zanimljivi i odjevni predmeti od samta u jarkim bojama kao sto su roza, žuta ili pak zelene te plava. Svakako nastojte da u kombinaciji ne pretjerate pa ako odaberete upečatljivu nijansu, neka ostatak outfita bude neutralan. Što se tiče modnih dodataka pazite da torbe, cipele, šalovi budu također neutralnih, zagasitih boja te svakako izbjegavajte zakovice u kombinaciji sa samtom kako sama kombinacija ne bi bila "pregruba". 

image

Hlače Isabel Marant/ Suknja Isabel Marant/ Košulja Isabel Marant/ Hlače Closed/ Kombinezon & Other Stories/ Torba Khaite/ Balerinke COS/ Prsten Arket