Omiljeni ljetni komad

Kupaći kostimi kojima je teško odoljeti

16. svibanj 2021.
Fotografija: Profimedia

Usuđujemo se maštati o kupaćim kostimima jer prve ljetne dane želimo dočekati spremni. Koji modeli će prevladavati, otkrivamo u nastavku.

Nova ljetna sezona kuca na vrata, s njom i novi modeli kupaćih kostima. Iako se pri vrhu najpoželjnijih već nekoliko godina nalaze jednodijelni, uz njih nam svaka nova sezona donese varijacije na temu dvodijelnih modela koji uz male detalje postaju novim predmetima žudnje. 

Do prvih odlazaka na plažu dijeli nas još neko vrijeme, no miris mora polako osjećamo u zraku, a uz modne dodatke i haljine koje ćemo nositi, na radaru nam se pojavljuju i kupaći kostimi. Tim više što omiljeni modni brendovi već pokazuju svoje nove kolekcije za 2021. godinu. Kao i ready-to-wear kolekcije, niti kupaće kostime ove sezone neće zaobići maksimalizam. Kao odgovor na vrijeme modnog mirovanja, s kupaćim kostimima se jednako kao i s odjećom želimo istaknuti i u svakodnevicu donijeti malo raskoši i zabave. 

image
Tom Ford inspiriran je sedamdesetima koje predstavlja u modernom ruhu, dok kolekcija modne kuće Philipp Plein nalaže i životinjski uzorak u bojama
Imaxtree

Zato su tu jarke boje, pa i one neonske (bacite pogled na The Attico kolekciju), uzorci koji se provlače kroz jednodijelne i dvodijelne modele, i to oni inspirirani prošlim vremenima - primjerice glasnim sedamdesetima i devedesetim godinama prošlog stoljeća. Od prošlih vremena preuzeli smo i siluete pa se gaćice nose u visokom V obliku, ili su pak visokog struka za retro dojam. 

image
Retro šarm je neizbježan za ovo ljeto
Profimedia
image
Pva kolekcija brenda The Attico i nova kolekcija brenda Solid&Striped
Profimedia

Od neočekivanih trendova, moramo izdvojiti kukičane kupaće kostime, šarmantne modele koji će se kombinirati uz kukičane ljetne haljine, kao i jednodijelne kupaće kostime s asimetričnim izrezima - ovakvi će modeli možda ipak najviše privući modne minimalistice koje preferiraju geometrijske elemente prilikom odijevanja. Val modne osviještenosti donio je i ekološki osviještene brendove kupaćih kostima u prvi plan, pa je pri odabiru savršenog element modne održivosti od velike važnosti. Trendovi koje volimo!

image
Kolekcija kukičanih kupaćih kostima brenda My Choice

Dvodijelni modeli 

image
Kupaći kostim od recikliranih materijala Ephemera (223 eura)/ kupaći kostim na prugice Yamamay (378 kn)/ kupaći kostim s uzorkom Calzedonia (275 kn)
image
Retro kupaći kostim Solid&Striped (194 eura)/ kupaći kostim s uzorkom The Attico (290 eura)/ kupaći kostim metalik sjaja Jade Swim (140 eura)

Jednodijelni modeli

image
Kupaći kostim na jedno rame s volanom Isabel Marant (190 eura)/ kupaći kostim s prorezom Jade Swim (225 eura)/ kupaći kostim s uzorkom Versace (530 eura)
image
Jednodijelni kupaći kostim održivog brenda Casa Raki (183 eura)/ sportski kupaći kostim The Attico (315 eura)/ jednodijelni kupaći kostim s uzorkom Solid&Striped (193 eura)/ kupaći kostim s prorezima Yamamay (449 kn)