adidas x LEGO

Lego i adidas predstavljaju suradnju kojoj je teško odoljeti

03. rujan 2020.
Fotografija: Lego x adidas
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Obožavatelji šarenih slagalica pripadaju u sve dobne skupine, no za one odrasle stiže suradnja sa sportskim brendom adidas.

Što kažete na Lego tenisice? Zvuči nepraktično, no uz intervenciju brenda adidas one izgledaju baš cool - barem koliko je do sada otkriveno. O suradnji ova dva na prvu nespojiva brenda šuška se već neko vrijeme, a posljednji video daje naslutiti da zajedničke tenisice izlaze vrlo brzo na online police.

LEGO x adidas Originals ZX 8000 suradnja dolazi kao dio Adidasovog već aktivnog A-ZX projekta koji uključuje suradnje s poznatim brendovima, između kojih se pronašao i Lego. Njihove tenisice prikazane su u videu i izlaze iz Adidas kutije napravljene od slagalica koje su i dio samih tenisica. Očekivano, sneak peak otkriva raskoš boja karakterističnih za Lego kockice - od zelene, žute i crvene. Još uvijek nije poznat točan datum lansiranja tenisica, no po predviđanjima bi trebale biti dostupne kroz rujan ili listopad ove godine. 

Inače, adidas Originals ovom i ostalim suradnjama odaje počast ZX modelu sa serijom tenisica A-ZX, koje će biti lansirane kroz 2020. i 2021. godinu - očekuje se 26 dropova novih modela. Prve ZX tenisice predstavljene su 1984. godine kao tenisice za trčanje, a danas su postale prepoznatljiva silueta kojoj adidas kroz suradnje daje sasvim nove detalje i izgled, zadržavajući pritom originalni dizajn.