Boja godine

Ljepota žutih tonova ima glavnu ulogu u proljetnim modnim igrama

02. svibanj 2021.
Fotografije: Imaxtree
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Dizajneri, modna ponuda, ulična moda, sve ukazuje na to da su komadi žute boje osvježenje koje nam je trebalo.

Nova modna sezona prolazi u znaku boja, raspon trendi nijansi nikada nije bio veći, šareniji i veseliji pa je šteta ne iskoristiti ljepotu svih modnih predmeta u zanimljivim, svježim tonovima od kojih su mnogi dugo bili izvan fokusa. Mislimo pritom na vibrantnu zelenu, osobito popularnu na torbama i cipelama, na ružičastu koja ukrašava haljine, ali i na žutu, još jednu od boja na koju treba obratiti pažnju. 

image
Bottega Veneta Resort kolekcija 2021.

Nježne i neupadljive, nose se one pastelne u nijansi vanilije pa sve do efektnijih boje sunca, poput Zendayje koju smo na dodjeli Oscara vidjeli u žutoj Valentino haljini. Suptilne i neprimjetne nijanse vrlo su zahvalne i odaju dojam luksuznog i profinjenog looka i ne - nije ih teško nositi u svakodnevnim outfitima. Između ostalog, žuta je po izboru Instituta Pantone, uz sivu, nijansa koja će obilježiti 2021., viđali smo je i u novim kolekcijama modnih kuća, pa nije neobično da nam se potkrala u garderobu kao novi favorit i nijansa kojoj ćemo se prikloniti. 

image
Street style inspiracija
image
Midi haljina COS (79 eura)/
kombinezon od pletiva Mango (449 kn)/
torbica od kože Wandler; Matches Fashion (775 eura)/
sako na preklop COS (87 eura)/
duga lagana haljina H&M (19,99 eura)

Sviđat će se i onima koji inače ne posežu za koloritnim outfitima jer se idealno uklapa u minimalistički stilski raspored. Sjajno se slaže uz neutralne tonove - boje pijeska, smeđe ili bijele komade. Na street style fotografijama vidjeli smo outfite u blijedo žutoj boji koja se nosi od glave do pete za chic izgled ili se pak slaže s jačim tonovima za optimistične outfite proljetnog raspoloženja. Prozračni laneni komadi poput širokih hlača i lepršave haljine najbolje izgledaju u ovim nježnim nijansama, prozračni su, opušteni i s dovoljnom dozom trenda i klasike. 

image
Žute nijanse u kolekcijama brendova Fendi, Miu Miu, Molly Goddard i Valentino
image
Duga haljina od mješavine svile Zara (699,90 kn)/
mini haljina Miu Miu; My Theresa (1450 eura)/
t-shirt haljina The Frankie Shop (125 eura)/
duga haljina od organskog pamuka s remenom Sezane (125 eura)

Birajte torbice u ovim tonovima, nosite ih uz sako i bijele hlače, ili žutu maksi haljinu u ljetnim prilikama, s natikačama smeđe boje. Mogućnosti su zapravo neograničene, barem jedan modni komad žute boje lako funkcionira svakoj modnoj priči.