Nova modna destinacija

Ljetna Lei Lou kolekcija: s novom kolekcijom dolazi i novi interijer

24. lipanj 2020.
Fotografije: Maja Kljaić
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Ljeto kod Aleksandre Dojčinović donosi novu kolekciju, ali i novu adresu na koju je preselila svoj butik.

Vrijeme izolacije za dizajnericu Aleksandru Dojčinović djelovalo je vrlo inspirativnom. Za vrijeme lockdown nije stala s radom, a kako je dugogodišnju lokaciju butika u centru Zagreba oštetio potres, dizajnerica je adresu zamijenila novim butikom u Strojarskoj 19, gdje je već dugi niz godina Aleksandrin atelje, kao i proizvodni pogon.

Prostrani interijer Strojarske proteže se na petstotinjak kvadrata, od čega oko sto prodajnog prostora, što ga svrstava među najveće trgovine domaćih dizajnera u regiji, uz ulazni dio u lounge stilu koji je, pojašnjava Dojčinović, ciljano napravljen tako, kako bi njezine klijentice imale privatnost i osjećaj posebnosti za vrijeme shoppinga, ali i kako bi se u svakom trenutku mogla održavati adekvatna socijalna distanca, sve u skladu s novonastalim i eventualnim sličnim budućim prilikama.

image
Fotografije: Maja Kljaić

Kolorit prostora je neutralan, prevladavaju sivi i off-white tonovi naglašeni zlatnim detaljima, a velika je pažnja pridana rasvjeti, koja je na taj način pojačala ambijentalnost i profinjenost, naglasila detalje, ali i dodatno produbila komforan interijer koji naglasak stavlja na odjeću i modne dodatke s Aleksandrinim potpisom. 

Svoje će mjesto na novoj adresi prva će naći najnovija Lei Lou ljetna kolekcija.

"Kolekcije uvijek spremam sezonu unaprijed, pa na nastanak ove aktualne, srećom, nisu mogle utjecati sve ove nove okolnosti. S druge strane, još za vrijeme izolacije krenuli smo predstavljati nove komade i puštati ih u prodaju putem našeg web shopa, koji radi već dvije godine i koji se u vrijeme krize pokazao kao prava perjanica mog poslovanja jer je online shopping u tim okolnostima bio jedini moguć" - priča Dojčinović i dodaje kako ljetna kolekcija donosi brojne novitete, a njezin osobni favorit ovaj put ipak, suprotno očekivanjima, nije haljina.

"Iako imam nekoliko sjajnih modela haljina, moj it komad kolekcije naše su plexy sandale koje želim imati u svim bojama i koje su za mene pravi ljetni ulov. Naglasak sam stavila i na neke poslovne komade, na strukturirane lagane sakoe, ali i haljine i hlače s naglašenim printom, s kojim se volim poigravati već nekoliko sezona. Ne smijem zaboraviti ni upečatljive salonke s kristalnim kopčama, statement nakit koji sam još jednom dizajnirala sa svojim talijanskim partnerima, ali i runway, pletena torbica Quinn, poslovna torba Lauren ili moderna i trendi, remen torbica Lottie" - izdvojila je Aleksandra koja planira još brojne druge projekte ovo ljeto koji uključuju promociju Hrvatske, svjetske blogerske zvijezde i modu u jednom.