Summer 21.

Savršene modele ljetnih haljina predstavlja nam Lokomotiva

10. lipanj 2021.
Fotografije: Sara B. Moritz
Lokomotiva Summer 21.

Glavna zvijezda nove Lokomotiva kolekcije za ljeto 2021. je lepršava i ženstvena haljina, a sporednu ulogu imaju savršeno krojena odijela i traperice izrađene po mjeri.

Dizajnerica Lana Puljić predstavila je novu kolekciju za svoj brend Lokomotiva, u kojoj glavnu ulogu nosi ljetna uniforma - haljina. Lepršave, udobne, mini i maksi dužine, mogu se kombinirati za dnevne i večernje varijante, što pruža mogućnost uživanja u haljini kroz cijeli dan. 

Dizajnerica u kolekciji isprepliće minimalizam s maksimalizmom, a pritom nije zanemarila ljubiteljice savršeno krojenih odijela, blejzera i trapera. Poigravanje volumenom, nabiranje materijala i istraživanje fluidnih kretnji u kontrastu je sa strogoćom i elegancijom odijela i blejzera te traperica koje se izrađuju po mjeri. 

"Produkt moje imaginacije uvijek je odraz mojeg unutarnjeg senzibiliteta u kombinaciji s raznim vanjskim inputima. U ovoj kolekciji puno pažnje posvećeno je odabiru samih materijala koji su me uvelike inspirirali svojom teksturom, bojom, težinom i načinom na koji se kreću i padaju. Većinom su to materijali poput svile, lana, viskoze i pamuka, što ih čini savršenim suputnikom za vruće ljetne dane. Već spomenuta haljina definitivno je kraljica ove kolekcije, a većinom prevladavaju oversized lagani i lepršavi modeli u kojima je ugodno provesti cijeli dan, bez obzira na temperaturu.

Osim haljina - besprijekorno krojena odijela ponovo su prisutna, ovog puta u raskošnoj boji slonovače i s elaboriranim detaljima na leđima i rukavima. Također, i dalje radimo traperice po mjeri, koje su u ovoj kolekciji postale malo kraće i još malo razigranije", kazala je dizajnerica.

Ljetna priča upotpunjena je fluidnim i prozračnim krojevima ali i bojama, poput slonovače, pastelnih boja, intenzivne fuksije i pastelno ružičaste te neizostavne crne boje. U cijelu priču ubacio se i cvjetni uzorak u formi elaboriranog kaftan - kimona.

Boje u kolekciji savršeno odgovaraju svakoj ljetnoj kulisi, od boje slonovače, predivnih pastelnih tonova, do tzv. bubblegum roze, intenzivne fuksije i naravno, uvijek neizostavne, crne. S obzirom na brojne izazove tijekom snimanja same kampanje, model je silom prilika opet postala sama dizajnerica, a za fotografiju je zaslužna Sara B. Moritz.

Mua: Simona Antonović

Hair: Salon Glamour