gg fashion essentials

Maksi, stylish, neodoljive haljine koje možete nositi sada i na jesen

28. srpanj 2022.

Fotografije: Promo
 

Poput bijele majice, crnog sakoa ili traperica, i duga haljina je osnovna stavka capsule garderobe koja se nosi gotovo svih 365 dana u godini.

Sezonu su uvelike obilježile haljine (kao i ostali modni komadi) koji otkrivaju kožu strateški postavljenim izrezima i prorezima. Takve modele u popularnosti prati cvjetni uzorak - bezvremenski motiv na haljinama koji iznova izgleda inovativno i zanimljivo, u svakoj modnoj prilici i nijedan trend ne može im stati na kraj. A veliki trend ove sezone je i hippy razdoblje, 70-e, s boho krojevima koji lepršaju oko tijela te parsley uzorkom koji se idealno slaže s kaubojskim čizmama koje - da, nose se i za vrijeme ljetnih vrućina - kako uz haljine, tako i uz kratke traper hlače i bermude. 

image

Fotografije: IMAXtree
 

U ležernim prilikama češće nosimo mini modele, dok su maksi i midi haljine dobra modna investicija koja je ljeti spasonosno rješenje u slučajevima kada ne znamo što odjenuti. za ured, sastanak ili odlazak na druženje, ekspresno su rješenje, a posebno cijenimo modele koji se kombiniraju u ljetnim mjesecima, ali ostaju dio redovite postave i u prvim jesenskim danima. tada se nose uz već spomenute kaubojske čizme, ostale gležnjače i cipele na petu, tenisice, balerinke i mokasinke. 

image

Fotografije: IMAXtree
 

image

Fotografije: IMAXtree
 

U novim kolekcijama nekako najviše prevladava romantika, pa se krojevi lagani i lepršavi ili pak voluminozni, a uzorci pretežito cvjetni. Minimalistice će se pronaći u modelima koji izgledaju poput duge košulje, u jednostavnim siluetama koje sežu do poda i ravno su rezane. Jedan od omiljenih detalja svake haljine su otvorena leđa, i taj nam kroj posebno godi u ljetnim danima - na jesen, gotovo svaki od ovih modela možete stilizirati uz dodatak sakoa, lagane jakne ili balonera. 

image

Haljina otvorenih leđa Mango (349,90 kn)/ asimetrična haljina Diesel (2260 kn)/ haljina s prorezom Alemais; Matchesfashion (525 eura)/ haljina s izrezima Khaite; Mytheresa (2190 eura)/ nabrana haljina LeGer; About You (455 kn)

image

Haljina na vezanje Zara (299,90 kn)/ haljina otvorenih leđa Weekday; About You (415 kn)/ haljina puf rukava Zimmermann; Net-a-Porter (5974 kn)/ haljina s uzorkom Sezane (165 eura)/ haljina u stilu košulje Wardrobe.NYC; Mytheresa (620 eura)

image

Voluminozna haljina Roksanda; Net-a-Porter (8642 kn)/ haljina s uzorkom & Other Stories (99 eura)/ haljina od popelina Notes du Nord; answear (1999 kn)/ haljina s uzorkom patchworka Rag&Bone; Net-a-Porter (4774 kn)/ haljina na točkice Rixo; Net-a-Porter (3382 kn)

image

Maksi haljina NA-KD (70 eura)/ haljina na preklop Massimo Dutti (949 kn)/ haljina životinjskog uzorka Mango (599 kn)/ pamučna haljina puf rukava Mango (549,90 kn)/ duga haljina Munthe; Zalando (2089 kn)