Capsule kolekcija

Mate Pirija ispunjava snove svakog obožavatelja minimalizma

15. siječanj 2023.

Fotografije: Antonia Čurković

Dizajner Mate Pirija je i ovoga puta ostao vjeran svom estetskom potpisu po kojem postaje prepoznatljiv na domaćoj sceni.

Statement odjeća ne mora podrazumijevati maksimalizam i brojne detalje, ponekad je i minimalizam put do efektnog i drugačijeg modnog komada. Androginim krojevima dizajner Mate Pirija u središte zbivanja stavlja onoga tko nosi njegovu odjeću - njegova nova Capsule kolekcija je uniseks, a muška konstrukcija kroja jednako će se dobro uklopiti u muška, kao i u ženska modna izdanja.

Njegove nove modne kreacije bazirane su na džemperu kao osnovnom i omiljenom zimskom odjevnom komadu, a Pirija je i ovoga puta ostao vjeran estetskom minimalizmu, kvaliteti i prirodnim materijalima. U ovoj kolekciji naglasak je na stopostotnoj vuni od koje su izrađeni minimalistički puloveri i dolčevite, upotpunjene tek detaljima na ramenima te resicama.

Ipak, za razliku od prethodnih kolekcija, najnovija izdanja s Pirijinim potpisom su limitirana. Tri džempera u crnoj boji posebna su jer ih je Mate odlučio izraditi u svega nekoliko primjeraka, na zahtjev. Više informacija o komadima i narudžbi potražite na službenom profilu dizajnera.