Nova kontroverza

Mega suradnja Balenciage i adidasa dostupna je za kupovinu

03. studeni 2022.

Fotografije: IMAXtree

Suradnja modnog i sportskog giganta upravo je ‘sletjela‘ je na police Balenciaginog shopa. Cijena? Očekivana.

Predstavljena na Wall Streetu još u svibnju ove godine, kolekcija koja spaja kodove Balenciage i adidasa napokon je puštena u prodaju. I to po kojim cijenama! Doduše, možemo se složiti da smo slične cifre i očekivali, osobito nakon kožne torbe u obliku vreće za smeće čija cijena iznosi 1800 dolara. 

Unatoč cijenama i količini luksuznih kolaboracija kojima smo svjedočili ove godine, kolekcionari i obožavatelji brenda već neko vrijeme očekuju dan kada će ova kolekcija postati dostupna za kupovinu - predstavljene su klasične adidas trenirke s tri linije u Balenciaginom oversized formatu, kao i Triple S tenisice, Hourglass torba s tri crte sportskog brenda, pantashoes, odnosno trenirka sa spojenim cipelama na nisku petu. Sportski dresovi i t-shirtovi najpovoljniji su komad u kolekciji i vjerojatno će najbrže odletjeti s virtualnih polica brenda. Cijena  pamučnog t-shirta s izmijenjenim adidas logom iznosi 813 eura, sportski dres je 1018 eura, pantashoes čak 3326 eura, a sportske jakne iznose 3121 eura.

image

Resort kolekcija Balenciage nastala u suradnji s adidasom

Predmet s najvećom cijenom je prošiveni kaput u stilu ogrtača koji iznosi visokih 4910 eura. Vrtoglave cijene koje će sigurno izazvati rasprave na internetu, no na koncu, bespredmetno je raspravljati o tome vrijede li ovi komadi zaista toliko novca jer se luksuzne suradnje svode upravo na to - skupocjene modne komade koji se gledaju kao investicija i kolekcionarski komad iz doba kada ovakve modne suradnje izazivaju veliki hype, a samim tim pronalaze i svoje kupce. Komadi su objavljeni na web stranici Balenciage i kroz dan bi trebali postati live za kupovinu. 

image

adidas x Balenciga kolekcija

image

adidas x Balenciga kolekcija